« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
'masovni ubojica'

Australac podmetao požare

U požaru podmetnutom blizu grada Churchilla poginula je najmanje 21 osoba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

požari

,

Kevin Rudd

,

piroman

,

Australija požar

,

krivci požar Australija

Australska policija optužila je u petak jednog muškarca za "podmetanje požara sa smrtonosnim posljedicama", tereteći ga za izazivanje jednog od katastrofalnih požara koji haraju Australijom, objavili su lokalni mediji.

Neimenovani muškarac optužen za izazivanje požara blizu grada Churchill u državi Victoriji, u kojem je poginula najmanje 21 osoba.

Uhićenik se nije pojavio na sudu u trenutku podizanja optužnice zbog krhkog mentalnog stanja, kako navodi policija.

Najsmrtonosnije požare u Australiji u više od stotinu godina, koji su ubili najmanje 181 osobu u južnoj državi Victoriji, premijer Kevin Rudd opisao je "kao masovno ubojstvo".

Tisuće vatrogasaca u petak se i dalje bori s još dvadesetak aktivnih požara, od kojih su neki i dalje potpuno izvan kontrole. Četrdeset i četiri javne škole diljem Victorije su zatvorene. U pogođenom području nalazi se više od 20 naselja. Izgorjela je 1831 kuća i 7000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Potpuno spaljeni grad Marysville policija je zatvorila za javnost zbog stravičnih prizora. Strahuje se da će se samo u njemu pronaći još 50 do 100 tijela i time znatno povećati ukupan broj žrtava požara. (hina/metro-portal)

13.02.2009. 10:06:25
Novi komentar
nužno
nužno