« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana
SJAJNO!

Attackove radionice subotom

Autonomni kulturni centar Attack, Kazalište sjena Trpistih i Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj pozivaju vas na prijavu za radionice koje će se održati u subotu 18.rujna

Radionice subotom
Radionice subotom (Arhiva)
Više o

radionice

,

AKC Attack

MALA KULTURNA SCENA ZA DJECU

Kazalište sjena Tripstih i AKC provode program Mala kulturna scena za djecu, koji ove subote na repertoaru ima radionicu - Priča o kutiji. Radionica započinje u 11 sati, na terasi kluba Močvara, Trnjanski nasip bb. Radionice su besplatne, a prijaviti svoje dijete možete ispunjavajući kratki upitnik na sljedećem linku: https://bit.ly/3BZkPlD zaključno sa 17.09.2021. u 12.00

Sve dodatne upite šaljite na: kazaliste.tripstih@gmail.com.

Radionica je osmišljena tako da svako dijete izabere jednu kratku priču koju će izvući iz kutije. Nakon što međusobno pročitaju izvučene priče, djeca će napraviti i oslikati pokretnu slikovnicu - nalik verglu, smještenu u kutiji.
Kako čitaju priču tako vrte slike koje su oslikali, koje opisuju priču i smještene su u kutiji. Ovom tehnikom djeca stvaraju kao rezultat svoj mali pripovjedni teatar.
Trajanje radionice je 1,5 h
Radionica je namijenjena djeci od 7-15 god.

Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra u suradnji s Močvarinim dnevnim boravkom.

https://bit.ly/2VKOyPS

TRIPSTIH

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Tripstih), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi, Tripstih), Antonela Klemenčić (Ikako Nikako, Skaska, Tripstih)
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla. Tripstih je kazalište sjena za djecu i odrasle. Održavamo radionice dramskog, kreativnog i lutkarskog karaktera.. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz multimedijalnih projekata,neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija . Autor je i organizator Festivala Grafoskopa.

RADIONICA IZRADE AFRIČKOG NAKITA

Autonomni kulturni centar i Dijaspora Afrikanaca Hrvatske organiziraju radionicu izrade afričkog nakita u subotu 18.rujna od 17.00 sati u Infoshop/knjižnicu Pippilotta. Ukoliko želite upoznati afričke običaje i kulturu, ili samo izraditi ogrlicu, ovo je prava radionica za vas!

Voditeljica radionice Lynder Musimbi Libese, članica udruge DAH, upoznati će vas s izradom afričkog nakita, ali i kako ga dizajnirati na moderan način. Slagati će se sve vrste nakita sa suvremenim materijalima.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju do 16.rujna - 18.sati, ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3zbPc6l

Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj (DAH), informira Afrikance u Republici Hrvatskoj o mogućnosti ostvarivanja prava i omogućavanju sudjelovanja njezinih članova i drugih Afrikanaca u hrvatskom društvu. DAH želi okupiti sve Afrikance koji žive u Republici Hrvatskoj kako bi postali velika manjina s ciljem poboljšanja kvalitete života novih i starih Afrikanaca koji žive u Hrvatskoj, studenata, migranata, imigranta s osnovnim ciljem promocije afričke kulture i načina života u hrvatskom društvu.
više na www.dah.hr

https://bit.ly/3tDsV0a

www.attack.hr

15.09.2021. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno