« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BEZ PREPREKE

ATP Zagreb: Gasquet do četvrtfinala s 0 poena

"Nikad u svojoj karijeri nisam čuo da netko počinje igrati na jednom turniru tek u petak, a evo, to se dogodilo meni u Zagrebu", kazao je Francuz

Richard Gasquet
Richard Gasquet (YouTube)

Četvrti nositelj ATP turnira u Zagrebu Francuz Richard Gasquet plasirao se u četvrtfinale bez borbe nakon što mu je sunarodnjak Arnaud Clement predao dvoboj 2. kola zbog ozljede ramena, javlja Hina. Gasquet je tako došao do četvrtfinala, iako u Zagrebu još nije odigrao nijedan poen, s obzirom da je kao četvrti nositelj bio slobodan u 1. kolu.

"Nikad u svojoj karijeri nisam čuo da netko počinje igrati na jednom turniru tek u petak, a evo, to se dogodilo meni u Zagrebu. Nisam uopće znao da ima problema s ozljedom, rekao mi je minutu-dvije prije nego što smo izašli na teren. Nakon predaje sam trenirao sat vremena kako bi ipak osjetio teren i lopte, no svejedno će biti čudno u petak. Prvi meč za mene, pa odmah četvrtfinale", kazao je Gasquet, koji je 2007. dogurao do 7. mjesta na ATP ljestvice, igrao polufinala Wimbledona i Roland Garrosa, a otad se borio s ozljedama, suspenzijom i formom.

"Prvi favoriti Zagreba su Marin Čilić i Ivan Ljubičić jer su svjetske klase i igraju kod kuće. Ja prvo moram razmišljati o svom sljedećem protivniku Nijemcu Michaelu Berreru, koji je prošle godine igrao finale", zaključio je Gasquet. Američki tenisač Alex Bogomolov plasirao se u četvrtfinale nakon što je u susretu 2. kola uvjerljivo sa 6:1, 6:2 nadigrao sedmog nositelja, Nijemca Philippa Petzschnera. Bogomolov se u glavni turnir plasirao kroz kvalifikacije, izbacivši Roka Karanušića, a u 1. kolu je bio bolji od Antonija veića. Suparnik u četvrtfinalu bit će mu treći nositelj, Španjolac Guillermo Garcia-Lopez. U četvrtak u 17 sati Ljubičić igra s Nijemcem danielopm Brandsom, dok nakon njih igraju Ivan Dodig i Ukrajinac Ilja Marčenko.

03.02.2011. 17:23:00
Novi komentar
nužno
nužno