« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Karlović 14.

ATP lista bez promjena na vrhu

Trojica Hrvata ovaj tjedan na Open de Moselleu - Ljubičić, Ančić i Karlović

Ivo Karlović, prvi nositelja Open de Mosellea
Ivo Karlović, prvi nositelja Open de Mosellea (Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

Mario Ančić

,

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Ivan Ljubičić

,

Roko Karanušić

,

ATP ljestvica

,

Open de Moselle

Ivo Karlović ostao je čertnaesti, Marin Čilić 22., dok je Mario Ančić napredovao za jedno mjesto na najnovijoj ATP ljestvici i sada je 30. tenisač svijeta. Ivan Ljubičić je pao na 48. mjesto, a Roko Karanušić je 105.

U vrhu među prvih deset tenisača nije došlo do nikakve promjene, pa i nadalje vodi Rafael Nadal sa 1070 bodova prednosti ispred Rogera Federera. Pobjednik turnira u Pekingu Andy Roddick zadržao je osmo mjesto, a laureat iz Bangkoka Francuz Jo-Wilfried Tsonga sada je 16.

Ovog tjedna će čak trojica hrvatskih tenisača nastupiti na ATP turniru Open de Moselle u francuskom Metzu. Ivo Karlović je prvi nositelj i prvi protivnik mu je Cipranin Marcos Baghdatis, koji je slavio u njihovu jedinome međusobnom susretu ove godine u Marseilleu. Ljubičić se u prvom kolu sastaje sa Rumunjem Victorom Hanescuom kojeg je pobijedio u svih pet dosadašnjih susreta, a zadnji puta su igrali prije tri godine u Davis Cupu. Mario Ančić ide na Latvijca Ernesta Gulbisa, kojeg je svladao prije dvije godine u Sankt Peterburgu sa lakih 6:2, 6:3.

Na drugom kraju svijeta u dalekom Japanu na AIG Openu u Tokiju igrat će Roko Karanušić, koji se sastaje sa Japancem Hirokiem Kondom, a ako prođe ide na na Čeha Tomasa Berdycha. (HINA)

29.09.2008. 13:05:34
Novi komentar
nužno
nužno