« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Atlantic formira ljekarnički lanac

Prve akvizicije Grupe su Ljekarna Coner i Ljekarna Farmako

Emil Tedeschi najavio je daljnje širenje u ovom segmentu
Emil Tedeschi najavio je daljnje širenje u ovom segmentu (Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

atlantic grupa

,

tedesci

,

ljekarne

Kako je bilo najavljivano, Atlantic Grupa kreće u formiranje nacionalnog ljekarničkog lanca.

Kompanija je sklopila ugovor o strateškom partnerstvu sa Zdravstvenom ustanovom Ljekarna Coner, vodećim privatnim ljekarničkim lancem u Hrvatskoj koji u svom sastavu ima sedam ljekarni u Bjelovaru, Vrbovcu i na području Bjelovarsko-bilogorske te Koprivničko-križevačke županije, prema kojemu preuzima 51 posto vlasništva nad ustanovom. Istovremeno je stečeno stopostotno vlasništvo nad Ljekarnom Farmako, u čijem su sastavu dvije ljekarne na području Velike Gorice.
Prve karike Ljekarna Coner i Ljekarna Farmako s ukupno devet ljekarničkih jedinica među najbolje su organiziranim i opremljenim ljekarnama u Hrvatskoj te ostvaruju godišnji promet od oko 85 milijuna kuna.
- Prvim akvizicijama u ovom segmentu pokazali smo još jednom da smo ambiciozna kompanija, ali i potvrdili poslovnu zrelost i odgovornost prema zaposlenicima, poslovnim partnerima, financijskoj zajednici i osobito novim dioničarima. Riječ je o iznimno kvalitetnim privatnim zdravstvenim ustanovama, a na tom tragu namjeravamo nastaviti i širenje u ovom segmentu - komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.   

Piše: MEX
16.01.2008. 20:18:01
Novi komentar
nužno
nužno