« Život
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Ateizam se širi na Italiju

Sad su i oni nevjerni počeli biti nasilni u nametanju svojih uvjerenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

ateisti

,

kampanja ateista

,

ateizam u Italiji

,

širenje ateizma

,

vjere

Talijanski ateisti pokrenuli su kampanju kojom, po uzoru na istomišljenike u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, osporavaju postojanje Boga.

Od 4. veljače na gradskim autobusima u Genovi trebale bi osvanuti reklame s antireligioznim sadržajem.

"Loša je vijest da nema Boga. Dobra je vijest da ti nije potreban", stajat će napisano u reklamama. Kampanja se pokreće u Genovi, gradu iz kojega je predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Angelo Bagnasco.

Prosvjed katolika

Nakon velikog skupa homoseksualaca na proljeće u Genovi, kampanja bi se trebala proširiti i na druge talijanske gradove.

Katoličke su udruge prosvjedovale protiv akcije. Gradonačelnica Genove Marta Vincenzi izjavila je da grad nema prava zaustaviti kampanju. "Mislim da je cilj poruke potaknuti razmišljanja o temi o kojoj se raspravlja već tisućljećima", izjavila je gradonačelnica.

Genoveška nadbiskupija reagirat će na kampanju tako što će "tražiti dijalog" i neće pokazivati netoleranciju, izjavio je glasnogovornik nadbiskupije.

U brojnim gradovima u Velikoj Britaniji ateističke reklamne poruke postavljene su na 800 autobusa. Kampanja je pokrenuta i u Španjolskoj, a najavljeno je da će se nakon Barcelone i Madrida proširiti na Valenciju i Bilbao. (hina/metro-portal)

13.01.2009. 15:05:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    17.02.2011. 17:56
    I gdje su rezultati kampanje?
  2. avatar
    dražen
    11.02.2013. 09:09
    u 21.stoljeću konačno bi svatko trebao imati pravo iskazati svoj stav o svemu (pa i vjeri) bez straha...dosta je bilo kažnjavanja neistomišljenika većine.a pogotovo u evropi...
Novi komentar
nužno
nužno