« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
RECENZIJE

Asus Zenfone 3 Max recenzija

Asus Zenfone 3 Max
Asus Zenfone 3 Max (Preporucamo.com)
Više o

recenzija

,

Asus Zenfone 3 Max

Asus ZenFone 3 serija pametnih telefona je vrlo raznolika, nudi se ponešto za svačiji džep. Testirali smo Asus Zenfone 3 Max, po specifikacijama osnovni model s marketinškim naglaskom na bateriji. Što može ponudi korisniku više od drugih mobitela slične cijene? Koliko je napredovao u odnosu na prethodnu iteraciju? Je li to uopće model za vas? Odgovori slijede u nastavku recenzije...

Zenfone 3 Max dolazi u kutiji koja uz standardnu papirologiju, ispravljač, kabel i par pristojnih slušalica s gumenim jastučićima donosi USB-OTG adapter. Mora se priznati da slušalice i USB-OTG adapter nisu često dio paketa kod cjenovno prihvatljivih modela. Lijepa gesta od strane proizvođača.

Hardversku osnovu čini skromniji MediaTek MT6737 SoC proizveden na 28 nm procesnoj tehnologiji. Njegove četiri ARM Cortex-A53 jezgre 64 bitnog seta instrukcija kucaju na taktu 1,25 GHz. Grafički koprocesor je Mali T720 MP2 na 600 MHz. Uređaj je opremljen s 2 GB LPDDR3 RAM-a frekvencije 640 MHz i 32 GB ugrađene eMMC interne podatkovne memorije. Korisniku ostaje dostupno za pohranjivanje podataka 23.5 GB. Na MicroSD karticu nećete moći prenijeti cijele aplikacije, ali dio njihovih podataka možete.

Obavljanje svakodnevnih zadataka poput surfanja, upotrebe društvenih mreža ili raznih aplikacija i njihovo učitavanje, tekstualna komunikacija i umjeren multitaskinga neće pokazati vidljivo zaostajanja u radu. Asus je dobro optimizirao softver, a rezolucija zaslona nije prezahtjevna tako da je rad u cjelini uravnotežen. Zahtjevnije igre poput Real Racing 3 moći ćete odigrati uz neke kompromise kao što su povremeni gubitak okvira i pad brzine.

Cijelu recenziju pročitajte na portalu Preporučamo.com

Piše: Sanja Ledinek
08.05.2017. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno