« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
NAJAVE

ASUS najavljuje ROG Phone 7 i 7 Ultimate

Asus je predstavio gaming pametne telefone ROG Phone 7 i 7 Ultimate, ne da su sjajni nego su genijalni ;)

ASUS ima novu gaming liniju telefona
ASUS ima novu gaming liniju telefona (ASUS)
Više o

pametni telefoni

,

ASUS

,

ASUS ROG Phone 7

,

ASUS 7 Ultimate

Asus ROG Phone 7 i 7 Ultimate dizajnom se gotovo ne razlikuju od prethodnika. Oba imaju AMOLED, 6,78-inčni zaslon rezolucije 2.448 x 1.080 piksela s 1500 cd/m2 vršne svjetline, frame rate 165 Hz i 720 Hz brzinu uzorkovanja dodirom s niskom latencijom od 23 ms.

Donji dio smješta mikrofon, USB Type-C i 3,5 mm utor za slušalice. S desne strane nalaze se dvije dodirne tipke AirTrigger, kao i tipka za napajanje, mikrofon i tipke za glasnoću. S lijeve je USB Type-C i utor za dvije SIM kartice.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Hardverska osnova je Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 u kombinaciji do 16 GB LPDDR5X-8533 RAM-a i 512 GB UFS 4.0 interne memorije. Interni sustav hlađenja sastoji se od sloja bor nitrida, dva sloja grafita ukupne površine 16 000 mm2 i komore za isparavanje.

Baterije je kapaciteta 6000 mAh s punjenjem od 65 W putem jednog od dva USB-C priključka i podrškom za obrnutim punjenje od 10 W.

Oba modela podržavaju Wi-Fi 7 i Wi-Fi 6E . Za stabilniju vezu na zagušenim mrežama zadužena je HyperFusion tehnologija koja omogućuje istovremeno povezivanje na Wi-Fi i mobilne mreže, inteligentno preusmjeravajući vezi na onu s najboljim signalom.

Kamere

Glavna kamera je senzora Sony IMX766 rezolucije 50 megapiksela, opet kao i kod prethodne generacije. Nadopunjena je ultraširokokutnom od 13 MP i makro od 5 MP. Prednja kamera je 32 MP MP OV32 Quad Bayer senzor.

Gaming

Ova generacija dodaje funkciju X Sense jedinstveni AI sustav za prepoznavanje uzoraka kako bi omogućila da otkrije ključne događaje u posebno podržanim igrama i obavijesti igrače putem skočnih obavijesti na temelju tih događaja. X Capture sistem koristi ROG AI sustav za prepoznavanje uzoraka za otkrivanje ključnih događaja u pratećim igrama i automatski sprema isječke tih trenutaka. Vibracija virtualnog gumba omogućuje postavljanje senzorskih područja u kojima će sustav reagirati na vibracije, što može reflektirati taktilne senzacije u igrama za bolje taktilno iskustvo.

Zvuk

Za zvuk brinu prednji zvučnici s 5 magneta 12×16 Super Linear s Dirac HD zvukom i 2x Cirrus Logic CS35L45 s pojačanjem od 15 V.

A sada o razlikama

Ultimate varijanta dijeli većinu opreme s osnovnim modelom. Međutim, ima učinkovitije hlađenje, mali ekran na stražnjoj strani.

Uz to ima jedinstveni AeroActive element. Ali, zapravo je samo poklopac na stražnjoj strani kućišta koji se otvara kako bi više hladnog zraka ušlo u pametni telefon. Otvara se samo kada je spojen s AeroActive Cooler 7 Asusovim aktivnim hladnjakom. Usput, dodatak AeroActive Cooler 7 nije samo ventilator, već i subwoofer.

Cijena i dostupnos

Za osnovnu verziju Asusovog noviteta trebati će izdvojiti od 1249 eura dok za ROG Phone 7 Ultimate 1449 eura.  

Piše: Sanja Ledinek
15.04.2023. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno