« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina
WTF?!

Asteroid 1998 QE2 danas prolazi kraj Zemlje, a ima i pratnju

Malo poznata činjenica ili nešto što se skrivalo od javnosti? Asteroid 1998 QE2 ima vrlo svijetlog pratioca, što je to zapravo?

Zašto je
Zašto je "mjesec" tako svijetao u odnosu na asteroid? (Screenshot YouTube)
Više o

NLO

,

satelit

,

NASA

,

izvanzemaljci

,

teorije zavjere

,

prolazak kraj Zemlje

,

asteroid 1998 QE2

Asteroid 1998 QE2 danas prolazi kraj Zemlje, no prema tvrdnjama znanstvenika njegova je putanja udaljenija 15 puta od Mjeseca, pa opasnosti nema.

No, u javnosti se do sada nije pojavila činjenica da 1998 QE2 ima i pratioca, bitno manji svijetli objekt kojeg je NASA uspjela i snimiti.

Otprilike 16 posto asteroida ima svoje "mjesece" koji ih stalno prate u svojevrsnoj simbiozi, no ovaj na snimci je prilično čudan, jer je za razliku od asteroida vrlo svijetao.

Kako NASA može razaznati predmete veće od 3.75 metara u promjeru na asteroidu, iako je udaljen oko 4 milijuna kilometara, zanimljivo je da se ovom svijetlom objektu ne posvećuje nikakva pažnja.

Još nam je u svježem sjećanju ulet komada asteroida u atmosferu i šteta koju je nanio u Čeljabinsku sredinom veljače, pa je osjećaj da bi se to moglo ponoviti prilično neugodan. Asteroid 1998 QE2 ima promjer od 2.7 kilometara i veličinom odgovara onom koji je zbrisao dinosaure s lica Zemlje.

Naravno, teorije zavjere tvrde da se ne radi o satelitu asteroida već da je snimljen NLO kojim izvanzemaljci prate asteroid kako bi ga zadržali na sigurnoj udaljenosti od Zemlje, no teško da ćemo pronaći čvste dokaze za tako nešto.

Pogledajte snimku

31.05.2013. 12:46:00
Novi komentar
nužno
nužno