« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
OPTUŽBE PREDSJEDNIKA

Asad: Teroristi u Siriji dobivaju financijsku i vojnu pomoć izvana

"Sirijska država i društvo su na meti terorističkih skupina koje primaju vojnu i financijsku pomoć izvana u cilju destabilizacije zemlje, kazao je predsjednik Asad

Fotografija vijesti
Više o

terorizam

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

financijska pomoć

,

oružani sukob

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u ponedjeljak je izjavio da je siguran da njegove protivnike financiraju strane zemlje, ne želeći izričito reći koje bi to zemlje bile, prenosi agencija France Presse i podsjeća da je još prošli tjedan Sirija najavila da će predočiti dokaze da susjedne zemlje podupiru "terorističke skupine" u zemlji, javlja Hina.

"Sirijska država i društvo su na meti terorističkih skupina koje primaju vojnu i financijsku pomoć izvana u cilju destabilizacije zemlje i potkopavanja svake inicijative koja ide za pronalaženjem rješenja", kazao je Asad.

Sirijska agencija Sana javlja da je Asad to poručio u trenutku kada se u posjetu Siriji nalazi predsjednik povjerenstva za vanjske poslove u ruskoj Dumi Aleksej Pučkov koji je ocijenio da je "sigurnost i stabilnost Sirije ključna za stabilnost Bliskog istoka i cijelog svijeta".

Moskva se oštro protivi svakom miješanju u unutrašnje stvari Sirije i u dva je već navrata blokirala osuđujuće rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

20.02.2012. 21:44:01
Novi komentar
nužno
nužno