« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ŠIRENJE "POŠASTI"

Arsenal - Manchester Utd. prva utakmica u 3D prijenosu uživo

Britanci će prvi u povijesti gledati prijenos nekog sportskog događaja u tri dimenzije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

Arsenal

,

Manchester United

,

James Cameron

,

Avatar film

,

3D

,

sky sports

Britanska mreža Sky Sports objavila je da će po prvi puta u povijesti uživo prenositi jedan sportski događaj i to u 3D obliku. Radi se, naime, o susretu Arsenala i Manchester Uniteda Premiership lige koji se treba održati u nedjelju.

Ljubitelji nogometa će dobiti specijalne naočale za gledanje u 3D-u u devet pubova u Britaniji i Irskoj. Bit će samo uvod u ono što slijedi u travnju kad Sky pokreće poseban 3D sportski kanal.

Prethodni 3D eksperimenti i probe bili su vrlo malog opsega - nekoliko u Velikoj Britaniji i SAD-u, uključujući i onaj kad se na velikom zidu novoga stadiona prenosio susret Dallas Cowboysa. No, BSkyB kanal će Arsenal-Manchester Utd. Prenositi preko običnog satelistkog dekodera i to samo u odabrane pubove u Irskoj i Velikoj Britaniji.

Amerikanci neće gledati sport u tri dimenzije sve do lipnja kad ESPN počinje prenositi Svjetsko prvenstvo.

Inače Skyjeva ekipa za 3D tehnologiju razvija metode i načine njene primjene već dvije godine, a pomoć je zatražila i od Jamesa Camerona, slavnog redatelja čiji je film „Avatar 3D" u vrlo kratko vrijeme oborio nekoliko rekorda i postavio nove smjernice u filmskoj industriji.

Darren long, direktor Sky Sportsa, rekoa je za Camerona da je pravi evanđelist 3D svijeta te da je odmah počeo ispitivati kako su to na televiziji zamislili izvesti, kojom tehnologijom, kojom opremom i slično.

28.01.2010. 17:09:53
Novi komentar
nužno
nužno