« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
DUBROVNIK

Arhitekti protiv naselja s golf igralištem na Srđu

Investitor turističkog projekta na Srđu namjerava izgraditi vile s golf igralištem, Društvo arhitekata je protiv

Srđ
Srđ (Wikipedia)
Više o

arhitekti

,

golf igrališta

,

Srđ

Dubrovački arhitekti izjasnili su se protiv prijedloga urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem na Srđu, prenosi Hina. 

Predsjednica Društva Marija Kojaković kazala je kako prijedlog investitora nije u skladu s prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije te kako županija ne može i ne smije dati pozitivno mišljenje na prijedlog urbanističkog plana uređenja sportsko rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem. Ona je podsjetila kako je njegova površina s predviđenih 100 hektara povećana na 310 te kako je prema postojećem prijedlogu plana 268 vila sa po šest kreveta te 150 kreveta u hotelskom smještaju od 1200 kreveta premašen te iznosi 1758 kreveta.

Marija Kojaković naglasila je također kako vile na Srđu prema planu mogu biti velike maksimalno 500 metara četvornih i u predloženom planu takvih je samo devet a sve ostale u gabaritima od 600 do 2500 metara četvornih.

Također podsjetila je kako na ukupnom području platoa Srđa investitor namjerava izgraditi smještajne jedinice s 5600 kreveta a plan dopušta tek 2800. "Nitko u Hrvatskoj nije ovlašten dopustiti izgradnju stambenih jedinica za tržište umjesto planiranog turističkog naselja jer na taj način i država i lokalna zajednica dugoročno gube proračunske prihode, izvozno orijentirane gospodarske subjekte te prostor koji je nužan za razvoj", naglasila je Marija Kojaković predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik.

23.05.2011. 22:09:20
Novi komentar
nužno
nužno