« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Argentina jedva pobijedila Švicarsku, Belgijanci sredili SAD

Argentina se mučila gotovo do kraja produžetaka kad je jedan prodor Messija napokon dao ploda, a SAD su se odlično suprotstavile Belgiji

Messi je ipak uspio slomiti Švicarce
Messi je ipak uspio slomiti Švicarce (Arhiva)
Više o

osmina finala

,

rezultati

,

SP Brazil 2014

,

Argentina Švicarska

,

Belgija SAD

Argentina je na jedvite jade pobijedila čvrstu i kompaktnu Švicarsku golom Angela Di Marie u 118. minuti nakon jednog prodora Messija. Šcicarci su igrali svoju igru, vrlo učinkovito zaustavljajući sve pokušaje Argentine, a u prvom poluvremenu imali su dvije odlične prilike da i sami postignu gol.

Drugo poluvrijeme počelo je na isti način, da bi se oko 60.minute napokon probudio Messi i zadnjih pola sata na sve načine pokušavao postići gol, no Švicarci se nisu dali. Jednako je bilo i u produžecima, a kad su Švicarci već razmišljali o penalima, jedan prodor Messija bio je presudan - lopta je stigla do Angela Di Marie koji ju je rutinski spremio u gol pokraj nemoćnog Benaglia.

Belgija je pobijedila SAD 2:1 u produžecima, a o utakmici će se pričati još godinama, jer je definitivno ljepotica dosadašnjeg dijela prvenstva. Fanatičan pristup Amerikanaca koji su na terenu ginuli jedan za drugoga i sjajna igra Belgijanaca sudarali su se cijelu utakmicu u kojoj su prilike sijevale s obje strane.

No, bez obzira na veću individualnu kvalitetu Belgijanaca, Amerikanci su pokazali cijelom svijetu kako se igra momčadski i jednostavno su odbijali primiti gol.

Na samom početku produžetaka Kevid DeBruyne ipak je doveo Belgijance u vodstvo, da bi u 105. minuti Lukaku povisio na 2:0. Amerikanci su uspjeli smanjiti već za dvije minute i ostatak produžetka bio je prava parada prilika, no na kraju su ipak Belgijanci otišli u četvrtfinale na noge Argentini koja će imati besane noći ...

02.07.2014. 07:54:09
Novi komentar
nužno
nužno