« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
ŠTETA

Apple prestao proizvoditi iPod nano i shuffle

Potrošačima će biti ponuđeno više memorijenaiPod Touchu, dakle, ona će biti povećana s 16 GB na 32 GB, uz nepromijenjenu cijenu

iPod Touch je ostao jedini...
iPod Touch je ostao jedini... (Apple)
Više o

ipod touch

,

iPod Shuffle

,

iPod nano

iPod nano i iPod shuffle, modeli iPoda, više se ne mogu naručiti s Appleovih stranica već samo iPod touch. Iz kompanije su potvrdili da je obustavljena proizvodnja ovih modela.

''Pojednostavljujemo kolekciju playera i ostavljamo u proizvodnji samo dva modela iPod toucha'', rekli su iz kompanije.

Dodali su također i da će im ovo pomoći da se fokusiraju na iPod touch, trenutno najpopularniji iPod. Potrošačima će biti ponuđeno više memorije, dakle, ona će biti povećana s 16 GB na 32 GB, uz nepromijenjenu cijenu.

iPod nano pušten je u prodaju 2005. godine, a od tada je redizajniran sedam puta, sve do posljednjeg modela, koji neodoljivo podsjeća na minijaturni iPhone.

iPod shuffle je također doživio mnoge promjene, redizajniran je četiri puta od kada je lansiran 2005. godine. Tada je izgledao kao USB, zatim mu je dodana "štipaljka", treća generacija je razbijesnila sve jer je bila bez gumba, a četvrta je u suštini manja verzija drugog modela.

Nema potrebe za tugom, kažu stručnjaci. Nestanak iPoda bio je neizbježan. Nosioci profita kompanije Apple su trenutno iPhone, iPad i Apple Watch, a u takvom poretku nema mjesta za glazbene playere.

Touch verzija živi još malo, ali dani su odbrojani i za nju, a kada se i ovaj model povuče, to će biti to za iPod.

Zahvalnost mu svakako dugujemo. Ovaj glazbeni player je spasio kompaniju Apple i u neku ruku, promijenio svijet. Da se nije pojavila ova spravica, danas ne bismo imali ni iPhone ni iOS.

30.07.2017. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno