« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NOVOSTI

Apple predstavio novu društvenu mrežu PING i manji iPod

VIDEO - Ping je glazbena mreža na bazi Twittera i Facebooka putem koje se korisnici mogu povezati s prijateljima i glazbenicima

iPod Apple
iPod Apple (Getty Images)
Više o

Apple

,

Steve Jobs

,

iPod

,

Hugh Pool & The Big Apple Blues

,

kolač s kupinama

Steve Jobs je u San Franciscu predstavio nove Appleove glazbene proizvode - tri iPoda na tržištu će se pojaviti u novom ruhu, pokreće se društvena mreža Ping, a Apple TV bi konačno trebao postati uspješan.

Novi iPod Shuffle će od sada biti još manji i jeftiniji. Smanjeni iPod nano dobiva ekran osjetljiv na dodir, a najskuplji iPod Touch dobiva ekran kakvog ima iPhone 4. Najnovija verzija iTunesa nadograđena je glazbenom društvenom mrežom.

"Ping je zamišljen kao glazbeni susret Facebooka i Twittera. Korisnici mogu kao na Twitteru pratiti svoje prijatelje i glazbenike, saznati što drugi slušaju ili na čemu trenutno rade", objasnio je Jobs. Pingu će se moći pristupiti putem iTunesa 10, ali postoji i aplikacija za iPhone i iPod touch.

Putem iTunesa je prodano 11,7 milijardi pjesama, 450 milijuna epizoda tv serija i 100 milijuna filmova te 35 milijuna knjiga kroz iBooks, ponosno je istaknuo čelnik Applea. Jobs je također najavio znatno manji Apple TV Box koji omogućuje iznajmljivanje filmova HD kvalitete po sniženim cijenama (99 centi).

Pogledaje najvažnije poruke Appleove prezentacije:

02.09.2010. 08:45:00
Novi komentar
nužno
nužno