« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
IZNAD SAMSUNGA

Apple će postati najveći svjetski kupac OLED-a

Budući Apple pruža OLED zaslone samo na vrhunskim iPhoneima , dok Samsung ima OLED zaslone u gotovo svim segmentima i čak osnovnim modelima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Apple

,

OLED

Prema izvještaju korejskog medija " Elec ", Apple je u prvom i drugom tromjesečju 2021. kupio 64 milijuna OLED ploča zbog usvajanja OLED-a u cijeloj iPhone 12 seriji , dok je Samsung zauzeo drugo mjesto s ukupno 56 milijuna do sada isporučene jedinice. To čini Apple najvećim svjetskim kupcem OLED-a.

Međutim, budući Apple pruža OLED zaslone samo na vrhunskim iPhoneima , dok Samsung ima OLED zaslone u gotovo svim segmentima i čak osnovnim modelima.

S vrućom prodajom Apple iPhone 12 serije, analitičari procjenjuju da će ove godine (2021 ) iPhone 13 serija nastaviti svoju popularnost, što znači da će Appleu trebati više OLED panela kako bi održavao stabilne isporuke. Industrija procjenjuje da će Apple kupiti manje od 170 milijuna OLED panela ove godine.

Gledajući prošlu godinu, Apple je kupio gotovo 90 milijuna OLED panela 2020. godine , od kojih su većinu osigurali Samsung Display i LG . Za usporedbu, očekuje se da će Samsungova potražnja za OLED panelima ove godine biti oko 160 milijuna, što je otprilike blizu prošlogodišnjih 150 milijuna.

Piše: Sanja Ledinek
02.08.2021. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno