« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
ADVENT

Apetitlih Advent na Zrinjevcu

Advent na Zrinjevcu ove nas godine vodi na Apetitlih - uzbudljivo putovanje tradicionalnom blagdanskom gastronomijom

Advent na Zrinjevcu
Advent na Zrinjevcu (Arhiva)
Više o

advent na Zrinjevcu

,

Apetitlih

Zimska bajka na Zrinjevcu već godinama donosi adventsku radost u jedan od najljepših hrvatskih gradskih parkova, a ove godine sprema Apetitlih - posebno iznenađenje za sve ljubitelje tradicionalnih jela!

Zajedno s projektom Gourmet Experience Croatia, organizatori Adventa na Zrinjevcu iz Katapult promocije, u suradnji s LIDL Hrvatska, odlučili su snažno promovirati hrvatsku tradiciju, stavljajući u prvi plan naša kontinentalna jela i promovirajući lokalnu gastronomiju stranim i domaćih gostima.

Apetitlih: nova ikona zagrebačke adventske gastronomske ponude

Samo na Adventu na Zrinjevcu, moći ćete probati tradicionalna jela pripremljena i prezentirana na sasvim novi način! Pođite na putovanje okusima hrvatske tradicije uz dobro znana, ali i neka zaboravljena jela, omiljena u blagdansko vrijeme.

Uz novu inačicu ajngemahteca, koji će vas ugrijati, moći ćete uživati u pečenoj patci posluženoj s popečkom od mlinaca i krumpira - adventskoj inačici patke s mlicima, dok će kaiseršmarn biti poslužen uz šljive s vinom i rum-karamel umak. Usto, bit će tu i jela koja smo izvukli iz bakinih kuharica, kao što je grenadirmarš - staro zagrebačko, ali i vojničko jelo od krumpira i tjestenine, tačkrle (punjeni jastučići od krumpirovog tijesta) punjene pekmezom s posipom od prženih mrvica aromatiziranim koricom naranče i cimet-šećerom, kao i grisknedle od sira i grisa, koji će ovaj put biti punjene suhim šljivama maceriranim u domaćem višnjevcu.

Koncept koji spaja tradicionalne ukuse i street food filozofiju

Vođeni činjenicom kako su tradicionalna jela sve manje dostupna i zastupljena u restoranima, ali i našim domovima, kreativni tim Adventa na Zrinjevcu ove godine u suradnji s profesionalcima donosi izbor najpoznatijih adventskih delicija, koji će biti pripremljeni na suvremen način i inovativno posluženi. Uz čaroliju desetaka tisuća lampica koje obasjavaju zrinjevački park, posjetitelji će tako moći uživati u Apetitlihu - jedinstvenom gastronomskom putovanju kontinentalnom Hrvatskom.

Trojac koji Hrvatsku pozicionira na svjetsku gastronomsku mapu

Gourmet Experience Croatia je projekt iza kojeg stoji troje zaljubljenika u gastronomiju - Karmela Karlović, Sandra Rončević i Stephen Breslin. Cilj im je obogaćivanje gastro-turističke ponude Republike Hrvatske te promocija naše zemlje kao jedinstvene gastronomske destinacije - rade to kroz tematske kulinarske radionice tradicionalne hrvatske kuhinje, organizaciju gastro-tura, razvijanje kulinarskih koncepata i jelovnika, uz promociju malih lokalnih proizvođača.

Advent na Zrinjevcu će zasigurno postati nezaobilazna lokacija za sve one koji se žele vratiti okusima tradicije, prezentiranima na inovativan način. „Osmislili smo i „zatwistali" preko dvadeset zagrebačkih jela i jela središnje Hrvatske koja će doživjeti svoju premijeru na Adventu na Zrinjevcu!" - ističu Karmela Karlović, Sandra Rončević i Stephen Breslin.

Tradicionalni okusi Hrvatske kao ambasadori jedinstvenog doživljaja

„Želimo naša autentična hrvatska jela približiti mlađim generacijama i gostima iz inozemstva. Čvrsto vjerujemo kako će ih okusi oduševiti, te da će i sami u svojim domovima htjeti pripremiti neke od delicija, pri čemu će im pomoći inspiracija s Adventa na Zrinjevcu", ističu iz Katapult promocije, te dodaju: „Izrazito nam je drago što je LIDL Hrvatska prepoznao naš projekt i podržao ga. Zajedničkim snagama našim posjetiteljima omogućujemo da dožive tradicionalnu hrvatsku gastronomiju u bajkovitoj atmosferi na Zrinjevcu"

Suradnja s projektom Gourmet Experience Croatia počinje s Adventom na Zrinjevcu u centru zagrebačke adventske priče, te koji je, možemo to slobodno reći, najtradicionalnija adventska lokacija u gradu

30.11.2019. 12:46:00
Novi komentar
nužno
nužno