« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

AOC najavljuje četiri nova gaming monitora

AOC najavljuje četiri nova gaming monitora od 165 Hz sa zakrivljenošću od 1500R koji će vam sigurno sjajno koristiti za igranje

Sjajni monitori iz AOC-a
Sjajni monitori iz AOC-a (Arhiva)
Više o

AOC

,

gaming monitori

,

G2

Specijalist za monitore AOC dodaje četiri nova zakrivljena monitora svojoj iznimno hvaljenoj G2 gaming seriji. Novi modeli dolaze u veličinama od 60,5 cm odnosno 23,8 inča (C24G2AE i C24G2U) te od 68,6 cm odnosno 27 inča (C27G2AE i C27G2U). Sva četiri nova monitora koriste Full HD VA panel s agresivnom zakrivljenošću od 1500 R, AMD FreeSync Premium podrškom, brzinom osvježavanja od 165 Hz, vremenom odziva MPRT od 1 ms i ugrađenim zvučnicima (2x2 W). "AE" modeli prikladni su za igrače koji traže pristupačnu verziju bez nadogradnje s naginjućim postoljem, dok "U" modeli uključuju postolje podesivo po visini i USB 3.2 hub s četiri USB priključka za veću ergonomiju i fleksibilnost.

Ispred krivulje

Nakon predstavljanja prošle jeseni, AOC-ova G2 serija brzo je postala prvi izbor mnogih igrača kada je riječ o gaming monitorima i to zahvaljujući atraktivnoj cijeni i dobro uravnoteženim specifikacijama. Sada je linija postala još sveobuhvatnija, nudeći četiri nova zakrivljena modela s brzinom osvježavanja od 165 Hz. Svi modeli nude tanke okvire s istančanim crvenim naglascima, što rezultira modernim partnerom za radnim stolom bilo kojeg igrača.

Monitori su opremljeni VA panelima te bogatim kontrastom (3000: 1 izvorni kontrast za 24" modele i 4000: 1 za 27" modele). Kombinacija živopisnih boja, visoka brzina osvježavanja i radijus zakrivljenosti od 1500 mm rezultiraju sjajnim uranjanjem koji igrače odvodi duboko u svijet igre. Kutovi gledanja monitora od 178 stupnjeva osiguravaju da je pomak boje i kontrasta, od nagibnih kutova, najniži moguć. Štoviše, kada se koriste u postavljanju s više monitora, vitki okviri i njihova zakrivljenost pružaju besprijekornu super široku kombinaciju, izvrsnu za simulaciju ili trkaće igre.

Ploče velike brzine za reflekse velike brzine

144 Hz gaming monitori još prije nekoliko godina postali su novi standard za većinu igrača. Novi AOC modeli dostižu visoku razinu brzine osvježavanja od 165 Hz. Uz izvornu Full HD rezoluciju, igračima neće trebati grafičke kartice najviše razine kako bi postigli 165 sličica po sekundi u većini najaktualnijih igara. AMD FreeSync Premium podrška koristi tehnologiju promjenjive brzine osvježavanja kako bi se brzina osvježavanja panela podudarala s frameratom GPU-a, čime je eliminirano kidanje slike, prekidanje ili bilo kakav zastoj uzrokovan V-Sync-om. Sva četiri nova modela, bilo za veličinu od 24 inča ili za 27 inča, dolaze s opcijom MBR (Motion Blur Reduction), smanjujući tako vrijeme odziva na samo 1 ms MPRT (vrijeme odziva pokretne slike). Zahvaljujući načinu niskog ulaznog kašnjenja na svim modelima, radnje korisnika prevest će se na zaslon bez ikakvih nadoknada ili kašnjenja.

Fleksibilne opcije

24 inčni C24G2U model i 27 inčni C27G2U dolaze s malim, ali dojmljivim dodacima koje će igrači zasigurno cijeniti. Oba su modela opremljena postoljem s mogućnošću podešavanja visine i opcijama nagiba, okretanja i zakretanja, tako da ih korisnici mogu prilagoditi svom optimalnom položaju tijekom dugih igračkih sesija. Četiri USB 3.2 priključka omogućavaju jednostavno povezivanje USB perifernih uređaja, uključujući tipkovnicu, miševe i slušalice te nude podatkovnu vezu velike brzine (do 20 Gbps).

Međutim, nisu svi igrači zainteresirani za ove dodatne značajke. Neki jednostavno cijene kvalitetan panel, pogotovo ako koriste sekundarno postolje poput dvojnog nosača monitora (npr. AOC AD110D0). 24 inčni C24G2AE i 27inčni C27G2AE modeli s druge strane usmjereni su upravo na one koji više vole ideju o "visokokvalitetnom panelu za najbolju cijenu" u odnosu na sve ostalo. Brza montaža olakšava jednostavno postavljanje i rastavljanje bez potrebe za odvijačem, a može se pričvrstiti na VESA nosač pomoću VESA rupa od 100 mm x100 mm.

Sva četiri modela dolaze s tipkama u donjem desnom rubu monitora, kao i softver G-Menu za upravljanje OSD postavkama. OSD postavke su vrlo sveobuhvatne i uključuju značajke koje se odnose na igre: šest predodređenih igara (od kojih su tri prilagođene korisniku), Dial Point (vizualni prikazivač za pomoć u ciljanju), Game Colour (za podešavanje zasićenosti boje za detaljniju sliku) itd. Uz to, monitor ima i Flicker-Free tehnologiju (bez treperenja) te nudi Low Blue Mode kako bi se osiguralo ugodno iskustvo gledanja i umanjilo naprezanje očiju.

AOC-ovi C24G2AE, C27G2AE, C24G2U i C27G2U bit će dostupni u rujnu 2020. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.499, 2.019, 1.649 i 2.169 kuna.

27.08.2020. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno