« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

AOC ekskluzivno predstavlja treću generaciju AGON gejming serije monitora na Gamescom

AOC također nudi mnoga poboljšanja do kojih su dosada gejmeri dolazili samo putem dodatnih softvera

AGON 3 serija
AGON 3 serija (AOC)
Više o

AOC

,

AGON

,

Gamescom 2018

Specijalist za monitore AOC predstavit će najnoviji dodatak premium gejming monitorima AGON linije na nadolazećem Gamescom sajmu koji se održava u Kölnu u Njemačkoj. Nova AGON 3 serija monitora s uglađenim, futurističkim i nagrađenim dizajnom, debitirat će s dva nova zakrivljena modela - 27 inčnim QHD modelom AG273QCX s FreeSync 2 HDR i PC-VESA DisplayHDR 400 podrškom, MPRT vremenom odziva od 1 ms, stopom osvježavanja od 144 Hz te 27 inčnim AG273QCG modelom s G-SYNC podrškom, GtG vremenom odziva od 1 ms i 165 Hz stopom osvježavanja. Novinari će imati priliku prvi put se susresti s ovim modelima u dvorani Business area, Hall 2.2, na štandu B069/A060.

Nova, redizajnirana AGON 3 gejming serija

AOC-ova AGON linija uvelike je cijenjena od strane profesionalnih gamera i esports igrača u mnogim natjecanjima još od njenog početka 2016. godine s 144 Hz FreeSync i G-Sync monitorima poput AG271QX i AG271QG. Danas, AOC-ova AGON 3 Serija ima potpuno novi dizajn: radijus zakrivljenosti od 1800 mm i ultra tanki okvir omogućuju potpuno uranjanje u sadržaj i uvlače gejmere u svijet video igara. Novi AGON modeli dolaze s jednostavnim mehanizmom koji jednim klikom omogućuje brzu montažu te nosivom ručkom ugrađenom na postolju monitora. Redizajnirano postolje u obliku slova V, zauzima manje radnog prostora i omogućuje ergonomske postavke visine i zakretanja monitora, a prilagodljiv prsten s RGB svjetlom (AGON Game Lights te redizajnirani AGON Game Pad-o za on-the-fly pristup raznim značajkama i ugrađeni stalak za slušalice na obje strane monitora pružaju još bolju fleksibilnost novih modela i upotpunjuju novi dizajn. Upravo zahvaljujući svom vrhunskom dizajnu, AG273QCG model je zasluženo osvojio prestižnu nagradu Red Dot Design Award 2018.

Poboljšane tehničke karakteristike za još bolji gejming

AOC-ovi novi AG273QCG i AG273QCX monitori ne samo da donose nova vizualna osvježenja, već i nove display tehnologije, inovacije i potrebna poboljšanja koja su gejmeri čekali.

Što se tehničkih karakteristika tiče, 27-inčni FreesyncTM2 HDR model AG273QCX opremljen je zakrivljenim VA panelom u QHD (2560x1440) rezoluciji, sa stopom osvježavanja od 144 Hz, GtG vremenom odziva od 4 ms što je jednako MPRT vremenu odziva od 1 ms i širokom ljestvicom boja od 90 posto DCI-P3 pokrivenosti. Podržavajući PC-VESA DisplayHDR 400 standard, AG273QCX nudi 400 cd/m² maksimalne svjetline i visoko dinamični doseg sadržaja za realističan gejming. Zahvaljujući AMD Radeon FreesyncTM2 HDR tehnologiji, sadržaj slike može biti mapiran direktno u monitorovu ljestvicu boja i raspon osvjetljenja kako bi se zadržala HDR kvaliteta slike, izbjegavajući neučinkovito mapiranje tonova i čuvajući nisku latenciju.

AG273QCG je opremljen sa zakrivljenim 27-inčnim TN panelom u QHD (2560x1440) rezoluciji, još višom stopom osvježavanja od 165 Hz, GtG vremenom odziva od 1 ms, osvjetljenjem od 400 cd/m² i NVIDIA G-SYNC podrškom.

AOC također nudi mnoga poboljšanja do kojih su dosada gejmeri dolazili samo putem dodatnih softvera, poput AOC Dial Point-a koji postavlja pokazatelj ciljanja tako da gejmeri uvijek mogu imati označeno središnje mjesto akcije - čak i u FPS igrama gdje se svjesno izbjegavaju ili proširuju i na taj način mogu precizno ciljati gdje god je to potrebno. Gejmeri također mogu postaviti Frame Per Second brojač na jednom od četiri ruba bez potrebe za GPU softverom ili dodatnim komandama. Zahvaljujući AOC Game Color, korisnici mogu povećati ili smanjiti zasićenje slike ovisno o njihovim željama za bolji sivi level i detalje slike bez potrebe za sjenčanjem ili poboljšanjem postavka vibracije u GPU softveru. To se može vrlo lako promijeniti s redizajniranim QuickSwitch kontrolorom. Oba monitora također dolaze sa zaštitom za oči i nizom značajki koje poboljšavaju udobnost korištenja monitora, poput Flicker-Free tehnologije i Low Blue Light načina rada.

AOC AGON AG273QCG (G-SYNC) biti će dostupan u Europi od studenog ove godine, a AOC AGON AG273QCX (FreesyncTM2 HDR) od prosinca 2018.

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

22.08.2018. 17:00:00
Novi komentar
nužno
nužno