« Televizija
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
DISCOVERY

Antonov slijeće na ledenu pistu Sjevernog pola

Odredište: Sjeverni pol nevjerojatna je priča o ljudima koji riskiraju život ka­ko bi izgradili, pokrenuli i naselili najsjeverniji gradu na planeti

Antonov na Sjevernom polu
Antonov na Sjevernom polu (Discovery Channel)
Više o

Odredište Sjeverni pol

,

Discovery Channel

Sjeverni pol jednom godišnje dobiva ledenu pistu na koju slijeće ni manje ni više nego Antonov, najveći zrakoplov na svijetu. Discovery Channel 24. pro­sinca u 22 sata emitira dokumentarac Odredište: Sjeverni pol koji prikazuje kako funkcionira život i organiziranje istraživanja na najsjevernijoj točki Zemlje.

Odredište: Sjeverni pol nevjerojatna je priča o ljudima koji riskiraju život ka­ko bi izgradili, pokrenuli i naselili najsjeverniji gradu na planeti. Jedan mjesec svake godine, bizarni prizor spušta se na polarnu ledenu kapu, samo nekoliko kilometara udaljenosti od samog Sjevernog pola. Padobranci se spuštaju na led i u nekoliko dana transformiraju smrznutu divljinu u  međunarodnu zračnu luku, jedini pristup Sjevernom polu.

U tjednima koji slijede, najveći zrakoplov na svi­jetu Antonov donosi teret za znanstvena istraživanja i ekspedicije, zajedno s istraživačima, slijetanjem na pistu od leda pri iznimno niskoj temperaturi. Pored piste, nalazi se zaleđeni gradić koji se bori za opstanak u jednom od najnegos­toljubivijih krajolika na Zemlji. Tu, na samoj granici svijeta, radi se naporno i teško, kako bi život mogao funkcionirati.

Ne propustite spektakularne prizore Sjevernog pola na Discovery Channelu 24. prosinca u 22 sata. 

23.12.2013. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno