« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
BON VOYAGE

Anto Đapić najavio odlazak u BiH

Predsjednik HSP-a potvrdio je kako je spreman odstupiti s pozicije ako to stranci donese jedinstvo i dobre rezultate na izborima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Kovač/CROPIX)
Više o

Anto Đapić

,

HSP

,

BiH

Anto Đapić je u intervjuu koji je u ponedjeljak objavilo sarajevsko Oslobođenje, najavio kako bi nakon političkog umirovljenja u Hrvatskoj ipak mogao nastaviti karijeru no ovaj put u susjednoj Bosni i Hercegovini i to kao kandidat za predsjedništvo BiH.

Đapić podsjeća kako je i do sada bio angažiran u različitim kampanjama u BiH, posljednji put na lokalnim izborima kada je aktivno podupirao kandidate HSP "Đapić - dr. Jurišić", no ističe kako nikada nije izravno testirao svoju popularnost među bosanskohercegovačkim Hrvatima pa bi to želio učiniti. Dodao je i kako bi bio bolji hrvatski član predsjedništva BiH nego što je Željko Komšić koji sada obnaša tu dužnost.

"Možda bih išao i na predsjedničke izbore, za člana predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda u BiH", Anto Đapić

Predsjednik HSP-a je objasnio kako će u konačnici ipak sve ovisiti o sređivanju stanja u stranci što bi se trebalo dogoditi do kraja godine do kada treba riješiti hoće li on ili tko drugi nastaviti voditi stranku. Potvrdio je kako je spreman odstupiti s čelnog mjesta HSP-a "ukoliko je to uvjet jedinstva stranke i dobrih rezultata na parlamentarnim izborima".

Odgovarajući na pitanje o bivšim političkim prijateljima poput Branimira Glavaša, Đapić je kazao kako je možda pogriješio jer je stao iza Glavaša 2005. godine "ali da kao čovjek nije pogriješio. On je kao političar mene iskoristio u tim teškim vremenima", kazao je Đapić zaključujući kako se u tim zbivanjima Glavaš pokazao boljim političarom, ali se on pokazao boljim čovjekom.

Izvor: Hina

24.08.2009. 14:26:37
Novi komentar
nužno
nužno