« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RADIMIR ČAČIĆ:

Antirecesijske mjere nisu realizirane niti djelomično

Radi se o potpunom kolapsu gospodarske politike i nema razloga očekivati da će se s bilo kakvim paketom mjera nešto promijeniti, smatra Čačić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

Vlada

,

HNS

,

Radimir Čačić

,

gospodarska politika

,

antirecesijske mjere

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas, prilikom obilježavanja Dana žena, kako niti jedna antirecesijska mjera premijerke Jadranke Kosor i HDZ-a nije ni djelomično realizirana.

"Radi se o potpunom kolapsu gospodarske politike i nema razloga očekivati da će se s bilo kakvim paketom mjera nešto promijeniti", ustvrdio je.

Po njegovom mišljenju, za djelovanje antirecesijskih mjera u Hrvatskoj potrebno je pokretanje razvojnih procesa, te spremnost na snažne i radikalne rezove, a naročito restrukturiranje javne potrošnje.

Jedini rez u proračunu koji je u ovoj Vladi napravljen, načinio je bivši premijer Ivo Sanader za 6 milijardi kuna, ustvrdio je Čačić.

Čačić ne misli da je situacija u Hrvatskoj slična onoj u Grčkoj, no dodao je da ako se nastavi pritisak na realni sektor on će se potpuno raspasti te bi nam se tada mogla dogoditi "Grčka".

Poljoprivrednu politiku u Hrvatskoj nazvao je "potpuno promašenom i usmjerenom na kupovanje glasova", a za prosvjede seljaka zbog poticaja rekao je kako seljaci na prosvjede imaju pravo jer kada odgovorna vlast nešto obeća mora održati svoja obećanja. (hina/metro-portal)

08.03.2010. 14:40:42
Novi komentar
nužno
nužno