« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
The Hollywood Reporter

Angelina Jolie je najbolje plaćena glumica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Angelina Jolie

,

najbolje plaćena glumica

,

holivudske glumice

Američka glumica Angelina Jolie i dalje drži titulu najbolje plaćene holivudske glumice te po ulozi može zatražiti svotu od oko 15 do 20 milijuna dolara, prema godišnjem popisu specijaliziranog lista The Hollywood Reporter.

"33-godišnja glumica, dobitnica Oscara za sporednu ulogu 2000., za akcijski film "Wanted" dobila je 15 milijuna dolara, a za njegov nastavak mogla bi dobiti oko 20 milijuna dolara", prenosi list.

Kad je riječ o najbolje plaćenim glumicama, pretekla je svoju sugrađanku Juliju Roberts (41), dobitnicu Oscara za ulogu Erin Brockovich u istoimenom filmu, koja je za film "Duplicity" u kojoj joj je partner Clive Owen, dobila 15 milijuna dolara.

Na trećem je mjestu također Oscarovka Reese Witherspoon (32), koja je tijekom 2007. bila izjednačena s Angelinom, no komercijalni rezultat njezinih zadnjih filmova bio je prosječan, a na četvrtom je mjestu po zaradi Cameron Diaz (36). Peto mjesto drži 'nova' u klubu najbolje plaćenih Katherine Heigl, poznata iz nagrađivane tv-serije "Uvod u anatomiju", koja odnedavno po ulozi zarađuje šest milijuna dolara.

Poslije spomenute petorke slijede Kate Hudson, Anne Hathaway i Jennifer Aniston. Među prvih deset ove se godine nije našla Australka Nicole Kidman, koja je u 2006. bila na prvome mjestu sa 17 milijuna dolara po ulozi, prenosi The Hollywood Reporter. (hina/metro-portal)

08.12.2008. 10:08:51
Novi komentar
nužno
nužno