« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
OI LONDON

Andy Murray pobijedio Federera i osvojio zlato

Murrayju je za prvo britansko tenisko zlato nakon 1908. i trijumfa Josiaha Ritchiea trebalo točno dva sata

Andy Murray osvojio olimpijski Wimbledon
Andy Murray osvojio olimpijski Wimbledon (Arhiva)
Više o

zlato

,

Olimpijske igre

,

Roger Federer

,

Andy Murray

,

Olimpijada 2012

,

London 2012

Britanci su napokon dočekali pobjednika teniskog turnira u Wimbledonu. Međutim, ne na jednom od najslavnijih Grand Slam turnira svijeta, već u finalu olimpijskog turnira koji je igran u All England Clubu. U finalnom susretu Andy Murray je deklasirao Švicarca Rogera Federera 6:2, 6:1, 6:4.

Murrayju je za prvo britansko tenisko zlato nakon 1908. i trijumfa Josiaha Ritchiea trebalo točno dva sata. Murrayu je ovo prva olimpijska medalja, dok je Federer prije četiri godine osvojio zlato u parovima.

Federer i Murray su prošlog mjeseca igrali i u finalu trećeg Grand Slama sezone, no tada je slavio Švicarac. Federer se tada izjednačio s Amerikancem Peteom Samprasom koji je jedini dosada sedam puta osvajao Wimbledon. Murray se morao zadovoljiti činjenicom da je bio prvi britanski tenisač u finalu Wimbledona nakon 74 godine i Bunnyja Austina.

U susretu za treće mjesto Argentinac Juan Martin del Potro je pobijedio Srbina Novaka Đokovića 7:5, 6:4. Del Potru je to prva olimpijska medalja u karijeri, te prva za Argentinu na igrama u Londonu. Đoković je prije četiri godine u Pekingu bio srebrni.


05.08.2012. 20:02:00
Novi komentar
nužno
nužno