« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
Murray ponovo pobjeđuje

Andy Murray osvojio prestižni Montreal

Iscrpljujući meč trajao je dva sata i 44 minute, a kako je vrijeme promicalo tako je premoć britanskog tenisača bivala sve većom.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Pobjedom 6-7 (4), 7-6 (3), 6-1 u finalu protiv Juana Martina del Potra, britanski tenisač Andy Murray osvojio je prestižni ATP Masters 1000 turnir u Montrealu. Iscrpljujući meč trajao je dva sata i 44 minute, a kako je vrijeme promicalo tako je premoć britanskog tenisača bivala sve većom.

S radošću će se Murraya sjetiti Montreala, ne samo zbog titule, već i činjenice da je ondje postao drugi tenisač svijeta, što će u ponedjeljak potvrditi službena ATP ljestvice na kojoj će Britanac imati mjesto između prvoplasiranog Rogera Federera i trećega na svijetu Rafaela Nadala.

Prva su dva seta odlučena u tie-breaku gdje se na otvaranju bolje snašao Argentinac, da bi mu potom na jednak način odgovorio Murray. Treći set, u kojem je Del Potro imao primjetnih problema s bedrom lijeve noge, zbog čega je tražio i pomoć masera, bilo je tek puko odrađivanje posla za pobjednika, o čemu svjedoči tek devet Del Potrovih osvojenih poena.

Murray je u Montrealu osvojio peti ovosezonski turnir (prije toga je bio najbolji u Queensu, Miamiju, Rotterdamu i Dohi), te 13. ukupno u karijeri.
17.08.2009. 11:07:17
Novi komentar
nužno
nužno