« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
HEH

Android TV - novi igrač u ratu SmartTV platformi

Google je i službeno pokopao Google TV te predstavio Android TV koji bi trebao oteti dobar dio kolača etabliranim igračima. Treba li nam još jedna Smart TV platforma te hoće li Google to uspjeti…?

Google ide na druga vrata
Google ide na druga vrata (preporucamo.com)
Više o

Smart TV

,

Android TV

Smart TV platforma je u fokusu proizvođača televizora već dvije godine, iako su novi marketinški ali i tehnološki pojmovi u igri poput OLED-a (ništa od toga još koju godinu), te UHD televizora (stigli su, i ostat će s nama...). U međuvremenu je plazma izdahnula, 3D-a se više nitko i ne sječa (a koliko su nas davili s time...) a Smart TV platformu rijetko tko koristi na iole napredniji način.

Hej, a da poboljšate kvalitetu slike LED LCD televizora? Ona stagnira, čast izuzecima, već nekoliko godina.

No vratimo se Smart TV platformi.

Od početka kolo vode dva igrača: Samsung i LG, kako po kvaliteti sučelja, media playera, web browsera tako i brojnosti dostupnih programa. Prisjetimo se; televizori već pet - šest godina znaju vrtjeti određeni audio/video/foto materijale. Prisjetimo se: top model Panasonic plazme iz 2008. omogućavao je pregled JPEG fotki. To je to... Očito je da smo daleko dogurali, to danas zvuči kao kameno doba. Televizore smo pak nazvali pametnima kad su dobili mogućnost instaliranja dodatnih programa - slično kao s telefonima.

Više pročitajte na portalu preporucamo.com

17.09.2015. 12:54:00
Novi komentar
nužno
nužno