« Ostali sportovi
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
BRAVO

Andrej Vištica drugi na Guadeloupe triatlonu unatoč padu

U subotu se na Karipskom otočju Guadeloupe održao triatlon na kojem je nastupio i hrvatski predstavnik Andrej Vištica te u konačnici zauzeo drugo mjesto

Andrej Vištica stigao je drugi
Andrej Vištica stigao je drugi (Arhiva)
Više o

Andrej Vištica

,

Guadeloupe triatlon

Utrka je startala sa 1.9km plivanja u Karipskom moru. Nakon 400m izdvojila se peteročlana grupa u kojoj je bio francuz Guillaume. Francuz je desetoplasirani sa svjetskog prvenstva na Havajima od prije dvije godine i glavni favorit na ovoj utrci. Vištica je iz vode izašao na 6. mjestu sa 1:30 minuta zaostatka. Obzirom da mu je plivanje najslabija disciplina, start utrke je bio obećavajući.

Guillaume je od starta 90 km dugog biciklističkog segmenta preuzeo kontrolu nad utrkom. Vištica se probijao prema vrhu i nakon 25 km već se probio do trećeg mjesta. Međutim, tada su za hrvatskog predstavnika stvari krenule nizbrdo. Naletio je na rupu na cesti i pao s bicikla pri brzini od oko 50 km/h.

Sreća u nesreći je da nije došlo do ozbiljnije ozlijede pa je uspio nastaviti utrku. Do kraja biciklističkog segmenta Francuz je izgradio nedostižnu prednost od 9 minuta u odnosu na kanađanina Jolicoleur-a, te dodatne dvije minute u odnosu na Višticu.

Velika vrućina i sparina su kulminirale na zadnjoj dionici od 21 km trčanja. Guillaume je rutinski održavao svoju prednost, a u borbi za drugo mjesto Vištica je pretekao Jolicoleur-a koji je nakon toga i kolabirao, tako da je do trećeg mjesta došao još jedan Francuz, Favre.

Kod žena pobjedu je odnijela Jeanne Collonge ispred dvostruke svjetske prvakinje Leande Cave, te Jenny Fletcher.

Nakon utrke Vištica je izjavio: "Ovo mi je bila pripremna utrka pred Ironman u Južnoj Africi. Zaliječio sam ozlijedu koja me mučila u Dubai-u i trebala mi je jedna jača provjera na utrci prije još jednog ozbiljnijeg trening bloka uoči Afrike. Obzirom na okolnosti zadovoljan sam drugim mjestom. Nadam se samo da mi zadobivene ogrebotine neće napraviti previše problema za nastavak priprema. Guillaume je danas bio impresivan i teško da bi ga dobio i da nije bilo pada."

07.03.2016. 15:30:00
Novi komentar
nužno
nužno