« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana
UMJETNOST

Andi Soto se udružila s Huaweijem

Isprepletenost umjetnosti i tehnologije u kolaboraciji umjetnice Andi Soto i brenda Huawei

Dobar party
Dobar party (Huawei)
Više o

Huawei

,

Andi Soto

U današnjem digitalnom dobu, granice između tehnologije, dizajna i umjetnosti postaju sve tanje, stvarajući novi svijet gdje inovacija i kreativnost koegzistiraju. Huawei, globalni lider u tehnološkim inovacijama, stoji na čelu ovog uzbudljivog spoja, neprestano pomičući granice mogućeg kroz svoje projekte koji spajaju visoku tehnologiju s umjetničkom izražajnošću.

Tako je okrećući novu stranicu trendova nosive pametne tehnologije, Huawei predstavio svoj razvojni manifest „Fashion Forward" koji u dizajnu gadgeta ide korak dalje, spajajući estetiku visoke mode s najnovijim tehnološkim trendovima. Fashion Forward, osim estetike uređaja, donosi širu posvećenost brenda dizajnu i umjetnosti u svim oblicima pa tako brojne inicijative poput XMAGE natjecanja u mobilnoj fotografiji ili nove GO Paint aplikacije za slikanje dobivaju posve novi smisao u vidu suradnji s brojnim mladim, urbanim umjetnicima. Jedan od primjera inovacije je Huawei WATCH FIT 3, pametni sat koji spaja funkcionalnost s umjetničkim, geometrijskim dizajnom. Dizajniran pod krilaticom Fashion Squared, WATCH FIT 3 geek chic kvadratnog dizajna predstavlja vrhunac stila i tehnologije. "Fashion Squared" dizajn nije samo estetski privlačan, već i izuzetno praktičan, prilagođen modernom životnom stilu urbanih generacijama kojima su moda, umjetnost i tehnologija prazno platno koje personaliziraju svojom osobnošću. Geometrijski dizajn, premium materijali i napredne funkcije čine ove uređaje neizostavnim dijelom modernog lifestyle-a.

Inspiracija u ilustracijama - Suradnja s Andi Soto

Dok se sama kampanja fokusirala na tehnološke inovacije i značajke koje je WATCH FIT 3 ponudio korisnicima, brojni su kreativci na svoj jedinstveni način reinterpretirali glavno vizualno obilježje ovog sata - njegov kvadratni oblik. Od umjetničkih instalacija, modne avangarde ili fotografija, WATCH FIT 3 kampanja generirala je mnoštvo raznih viralnih radova koji su povećali vidljivost među ciljanim generacijama.

Na lokalnoj razini, WATCH FIT 3 Fashion&Art Squared pokret se najbolje materijalizirao kroz suradnju s poznatom ilustratoricom Andi Soto. Andi je u sklopu svoje samostalne izložbe pod nazivom "Iz Paname" Watched by Huawei, održane u prostoru Radionice 32 prikazala svoj jedinstveni umjetnički izraz kojim je u dijelu prikazanih reinterpretirala koncept Design Squared WATCH FIT 3. Njezine kompleksne i detaljne ilustracije donijele su jedinstvenu vizualnu dimenziju koja je savršeno kontrastna jednostavnim geometrijskim linijama Huawei pametnog sata. Soto je poznata po svom karakterističnom stilu koji kombinira bogate detalje i suptilne kolorističke nijanse i na taj način budi kompilaciju emocija i osjećaja transformiranih u umjetnička djela koja prožimaju intrinzične linije tinte i fluidnost mješovitih medija.

Andi Soto je samouka ilustratorica čileansko-panamskog porijekla koja je napustila Panamu i pronašla svoj dom u Hrvatskoj. Za svoje radove govori da proizlaze iz mnogih sati sanjarenja i kontemplacije. Soto koristi mješovite medije, a umjetnost joj služi kao način razumijevanja svijeta oko sebe. Premda na prvi pogled stilski kontradiktoran, upit za reinterpretaciju geometrijskih silueta najnovijeg pametnog sata tvrtke Huawei WATCH FIT 3 Andi je dao dodatni kreativni poticaj i opcije da se poigra sa siluetama kakve obično nisu prisutne u njenim radovima. Finalni radovi najbolje pokazuju sam koncept razvoja nosive tehnologije tvrtke Huawei, šireći priču izvan okvira funkcionalnosti na iznimnu posvećenost dizajnu i personalizaciji tehnike svakom korisniku, bez obzira na lokaciju i interese. Priča iza suradnje Huaweija i Andi Soto prikazuje kako dvije naizgled različite sfere, tehnologija i umjetnost, mogu pronaći zajednički jezik i stvoriti nešto jedinstveno i inspirativno. Ova suradnja na obostrano zadovoljstvo je otvorila vrata novoj publici proširujući horizonte i inspirirajući pojedince na lokalnoj kako i regionalnoj razini. Ona je također jasno prikazala da je Huawei više od tehnološkog brenda i da jasno pretendira na stvaranje mosta između znanosti i umjetnosti, inspirirajući ljude diljem svijeta da istražuju, stvaraju i izražavaju se kroz inovativne tehnologije.

17.07.2024. 13:00:00
Novi komentar
nužno
nužno