« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Andabak od Kaptola kupio hotel "Salve Reginu"

Suvlasnik koncerna Sunce preuzima hotel u Mariji Bistrici.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Krunoslav Pavlina, CROPIX)
Više o

'Salve Regina'

,

Sunce Koncern

,

Jake Andabaka

Zagrebačka nadbiskupija izabrala je ponudu Jake Andabaka, suvlasnika tvrtke "Sunce Koncern", koja upravlja hotelima koji posluju pod markom "Bluesun hotels & resorts", kao najpovoljniju za kupnju trgovačkoga društva "Salve Regina" u Mariji Bistrici, priopćila je danas tvrtka "Sunce Koncern".

Kupljeni su hotel "Salve Regina" i pripadajuće zemljište, a ugovorena kupoprodajna cijena iznosi 1,45 milijuna eura, navode iz "Sunce Koncerna" iz kojega se doznaje da je ugovor potpisan i plaćena ugovorena cijena.

Navodi se da su planovi novoga vlasnika obnova i preuređenje hotela koji će se koristiti također i kao centar za obuku zaposlenika "Bluesun hotels & resorts" koji se obrazuju u sustavu internog edukacijskog centra "Bluesun Akademije".

Budući da je pak "Sunce Koncern" partner Krapinsko-zagorske županije u projektu javno-privatnog partnerstva "Stubaki", hotel "Salve Regina" koristit će se i kao centar za obuku budućih zaposlenika hotela i ostalih ugostiteljskih objekata koji će se izgraditi u Stubičkim Toplicama.

Tako je marijabistrički hotel "Salve Regina" ponovno dobio novoga vlasnika, a kako se neslužbeno doznaje, novi će vlasnici hotel, koji je već tri godine zatvoren, podići na četiri zvjezdice, a restoran na pet zvjezdica (do sada je hotel imao tek jednu zvjezdicu). Hotelu bi trebalo biti vraćeno i staro ime "Kaj" po kojemu ga i pamti većina Zagoraca.

U okviru "Bluesun hotels and resorts" trenutačno posluje 12 hotela smještenih na četiri lokacije: Bol na Braču, Brela, Tučepi i Starigrad Paklenica ukupnoga kapaciteta više od pet tisuća ležajeva. (HINA)

29.08.2008. 09:43:15
Novi komentar
nužno
nužno