« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
BUFORD, WYOMING

Amerikanac kupio grad s jednim stanovnikom za 900.000 dolara

Buford je podignut šezdesetih godina 19. stoljeća, u vrijeme izgradnje transkontinentalne željeznice, a prije nego što je pruga preusmjerena, u njemu je živjelo 2000 stanovnika

Buford dok je još imao dva stanovnika
Buford dok je još imao dva stanovnika (Wikipedia)
Više o

smiješne vijesti

,

neobični ljudi

,

Wyoming

Jedanaest minuta dražbe i 900 tisuća američkih dolara bilo je potrebno da anonimni kupac postane novim vlasnikom gradića Buforda u američkoj saveznoj državi Wyominng, čiji je jedini stanovnik na prodaju pnudio i svu svoju imovinu, prenosi Hina.

Najuspješnij ponuđač na aukciji postao je vlasnik poštanskog broja, škole izgrađene davne 1905., trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bufordu - benzinske pumpe i prodavaonice.

Sammons koji se godinama naziva vlasnikom i gradonačelnikom Buforda gradić je kupio 1992., kada se ondje doselio zajedno sa suprugom i sinom. No Terry Sammons preminula je prije nekoliko godina, a sin je odselio, pa je Sammons smatrao kako je vrijeme da i on napusti jedan od najmanjih američkih gradova.

Buford je podignut šezdesetih godina 19. stoljeća, u vrijeme izgradnje transkontinentalne željeznice, a prije nego što je pruga preusmjerena, u njemu je živjelo 2000 stanovnika.

06.04.2012. 08:49:00
Novi komentar
nužno
nužno