« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
KINDLE FIRE

Amazon udara ispod pojasa: Kindle Fire 3 puta jeftiniji od iPada

Internetski gigant Amazon odlučio je zauvijek promijeniti svoju poslovnu filozofiju i tržišnu nišu te je predstavio svoj prvi tablet kojim direktno cilja na tržište koje pokriva Apple

Hoće li novi Amazonov tablet pokrenuti revoluciju na tržištu?
Hoće li novi Amazonov tablet pokrenuti revoluciju na tržištu? (Daily Mail)
Više o

Apple

,

Amazon

,

Kindle Fire

,

iPad 2

Apple već neko vrijeme nije usamljen na tržištu vrhunskih tableta, budući da ga zadnjih nekoliko godina pritišće sve jača azijska konkurencija. Unatoč odličnim proizvodima kompanija poput Samsunga i HTC-a, do sada je ipak bilo prerano govoriti o tome kako je Appleu uzdrmana pozicija lidera na tržištu. To bi se od danas moglo potpuno promijeniti.

Internetski gigant Amazon odlučio je zauvijek promijeniti svoju poslovnu filozofiju i tržišnu nišu te je predstavio svoj prvi tablet kojim direktno cilja na tržište koje pokriva Apple. Ono što bi moglo biti presudni adut u rukavu nekadašnje online knjižare jest cijena od svega 199 dolara, što je čak dva i pol puta manje od cijene najjeftinijeg iPada.

Novi uređaj pokreće Android operativni sustav, ima ekran u boji širine 7 inča te teži 413 grama. Za razliku od iPada, ne treba se „dockati" s računalom, već će se bežično sinkronizirati s Amazonovim Whispersync servisom, koja koristi 3G mreže i wi-fi.

Amazon je istovremeno predstavio i svoj novi internet preglednik, Amazon Silk, što je iznenadilo i mnoge analitičare, budući da nitko nije očekivao takav agresivni pristup prema Appleu.

Amazon u ovu trku ne ulazi bez iskustva - Kindle je najprodavaniji proizvod na Amazonu u povijesti, a novi Kindle Fire samo je prirodni nastavak tog iznimno hvaljenog i uspješnog uređaja.

Kindle Fire počinje se u SAD-u prodavati 15. studenog, a datum prodaje u ostatku svijeta još nije potvrđen.

Hoće li ovaj uređaj promijeniti odnos snaga na tržištu kojim za sada još uvijek suvereno dominira Apple sa 75% udjela, ostaje za vidjeti. Sve u svemu, za nas korisnike ovo su izvrsne vijesti.

KINDLE FIRE vs. iPAD 2

  • Kindle Fire dolazi u jednom modelu i košta 199 dolara, iPad 2 stoji između 499 i 829 dolara, ovisno o opremi.
  • Kindle Fire nema kameru.
  • Kindle Fire dolazi u rezoluciji 1024x600, dok iPad 2 ima rezoluciju od 1024x768.
  • Amazonov tablet ima zaslon od 7 inča, dok iPad 2 ima 10,1 inča.
  • Fire ima 8 gigabajta memorije, iPad 2 ima 16 - 64 gigabajta, ovisno o modelu.
  • Baterija u Kindle Fire traje 8 sati, dva manje nego u iPadu.
  • Kindle je težal 413 grama, iPad ima 601 gram.

 

28.09.2011. 18:26:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona oglašavanje
    28.09.2011. 22:46
    iPad je ovako i onako precjenjen komad hardwarea koji se prodaje samo zbog pomodarstva. Ljudi ne razmišljaju nego kupuju zbog reklame.
Novi komentar
nužno
nužno