« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
WOW!

Amazon traži novo sjedište, više od 100 zainteresiranih gradova

Amazon je 7. rujna objavio da traži lokaciju za svoje drugo sjedište, a odaziv je velik jer će to ulaganje stvoriti i desetke tisuća drugih poslova u građevinarstvu te u okolnoj zajednici.

Amazon je pokrenuo utrku
Amazon je pokrenuo utrku (Arhiva)
Više o

Amazon

,

novo sjedište

Amazon traži svoje novo sjedište, a više od 100 američki gradova natječe se tko će ponuditi bolje uvjete. Amazon planira u novo sjedište, koje će biti potpuno jednako onom u Seattleu. uložiti 5 milijardi dolara i otvoriti 50 tisuća novih radnih mjesta.

Amazon je 7. rujna objavio da traži lokaciju za svoje drugo sjedište, a odaziv je velik jer će to ulaganje stvoriti i desetke tisuća drugih poslova u građevinarstvu te u okolnoj zajednici. Više od 100 gradova je izrazilo interes za udomljavanje novog Amazonovog sjedišta, doznaje se iz te kompanije. Među ostalim, Boston, Miami, Austin, Dallas, Chicago, Cleveland, Oklahoma City, Salt Lake City, New Jersey, Pittsburgh, Kansas City, Phoenix, Nashville, Memphis, Detroit...

Amazon je u pozivu zainteresiranima, između ostalog, naveo da traži gradsko područje s više od milijun stanovnika, stabilno i povoljno poslovno okruženje, blizinu međunarodnog aerodroma i glavnih prometnica, dostupnost javnog prijevoza te postojanje urbanih i prigradskih područja koja imaju mogućnost privlačenja i zadržavanja talenata za tehniku. U sjedištu Amazona u Seattleu trenutačno ima više od 40 tisuća zaposlenih, koji se nalaze u 33 zgrade.

Ova najveća svjetska kompanija za internetsku trgovinu procjenjuje da je u gospodarstvo Seatllea između 2010. i 2016. godine uložila 38 milijardi dolara, i vjeruje da je njeno prisustvo dovelo do rasta broja onih najvećih američkih kompanija koje su odlučile u taj grad premjestiti svoje istraživačke i razvojne centre. Dok novo sjedište Amazona predstavlja atraktivnu priliku za mnoge gradove i regije, kompanija vjerojatno zauzvrat očekuje milijarde dolara u vidu poticaja i poreznih olakšica.

Većina gradova drži u tajnosti detalje svojih ponuda, no prema lokalnom listu St Louis Post-Dispatch iz države Missouri, New Jersey je u cilju postizanja dogovora ponudio 7 milijardi dolara poreznih olakšica.


21.10.2017. 16:28:00
Novi komentar
nužno
nužno