« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
nije svima loše...

Amazon ne osjeća posljedice krize

Amazon.com, vodeća svjetska tgovina, ostvarila je porast dobiti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

financijska kriza

,

amazon.com

,

online trgovina

,

internet prodaja

,

Jeff Bezos

,

uspješne kompanije

Vodeća svjetska online trgovina Amazon.com priopćila je da je u četvrtom tromjesečju 2008. unatoč globalnom gospodarskom usporavanju zabilježila 9-postotni rast dobiti te 18-postotni rast prihoda.

U posljednja tri mjeseca prošle godine ta je kompanija sa sjedištem u Seattleu, u saveznoj američkoj državi Washington, ostvarila dobit u visini 225 milijuna dolara, u usporedbi s 207 milijuna dolara dobiti ostvarene u istome razdoblju godinu dana ranije.

Prihodi su istodobno iznosili 6,7 milijardi dolara, iznad prognoza Wall Streeta o prihodima u visini 6,44 milijarde dolara. Rast prihoda bio bi iznosio 24 posto da su tečajevi valuta bili povoljniji, priopćio je Amazon, nazvavši svejedno četvrto tromjesečje 2008. kao svoju najbolju dosadašnju prazničnu sezonu.

"I dalje smo neumorno fokusirani na pružanje usluge niskih cijena, velikog izbora i besplatnih isporuka, uključujući Amazon Prime", kazao je Jeff Bezos, utemeljitelj i izvršni direktor Amazon.com-a.

U prvom tromjesečju 2009. Amazon očekuje prihode u rasponu od 4,52 milijarde dolara do 4,92 milijarde dolara, što je također više od očekivanja analitičara.

Suprotno tome, Internet aukcijska tvrtka eBay prošli je tjedan izvijestila o nižim prihodima u četvrtom prošlogodišnjem tromjesečju te dala slabiju od očekivane prognozu za prvo ovogodišnje tromjesečje. (hina/metro-portal)

30.01.2009. 13:40:30
Novi komentar
nužno
nužno