« Televizija
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SERIJE

Amazon će snimati Gospodara prstenova na Novom Zelandu

Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova koje je početkom 2000-ih snimio na Novom Zelandu redatelj Peter Jackson zaradila su gotovo 3 milijarde dolara i okitila se brojnim Oskarima

Snima se, naravno, na Zelandu
Snima se, naravno, na Zelandu (Arhiva)
Više o

Gospodar prstenova

,

Novi Zeland

,

serija

,

Studio Amazon

Novi Zeland, koji je već dobro zaradio filmovima o Hobbitima, ponovno će biti filmski set, ovaj put za televizijsku seriju, potvrdio je Studio Amazon naznačivši da bi to mogao biti dosad najskuplji projekt iz ekranizacije sage "Gospodar prstenova".

Amazon je prije dvije godine otkupio prava za snimanje tv serije prema književnom klasiku J. R.R. Tolkiena.

Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova koje je početkom 2000-ih snimio na Novom Zelandu redatelj Peter Jackson zaradila su gotovo 3 milijarde dolara i okitila se brojnim Oskarima.

"Kada smo tražili lokaciju koja bi mogla oživjeti ljepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istodobno zajamčeni prvorazedni filmski setovi i studiji te visoko kvalificirana i iskusni filmski radnici", kazali su producenti J.D. Payne i Patrick McKay.

Produkcija će početi u Aucklandu, najvećem gradu Novog Zelanda idućih mjeseci, kazali su.

"To je fantastična vijest za filmski sektor Novog Zelanda i naše gospodarstvo", rekao j novozelandski ministar za gospodarski razvoj Phil Twyford.

Filmovi o Hobbitima snimljeni na Novom Zelandu pridonijeli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posjetilo više milijuna ljudi.

Novi Zeland je Međuzemlje ugradio u svoj kulurni identitet pa golemi modeli zmajeva i čarobnjaka dočekuju turiste već u zračnoj luci u Wellingtonu.

20.09.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno