« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Amadeo nastavlja nakon kraće stanke

Glumci su se vratili s festivala na moru i scena se ponovno seli u metropolu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Sebelić, CROPIX)
Više o

Muzej za umjetnost i obrt

,

Scena Amadeo

,

'Stanje nacije'

,

Nenad Jandrić

Program započinje 16. kolovoza predstavom 'Munchhausen', a Zagreb će nakon ljetne suše ponovno vrvjeti kulturnim programima.

U sklopu klupske kazališno-glazbene scene Amadeo u trideset zagrebačkih večeri, od 16. kolovoza do 14. rujna, u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt bit će izvedeno niz domaćih i stranih koncerata i kazališnih predstava, među kojima i praizvedba predstave "Stanje nacije" u režiji i izvedbi Filipa Šovagovića.

U rujnu će u režiji Dine Radojevića biti izvedena predstava "Moj obračun s njima" u izvedbi Rade Šerbedžije.

Zagrebačka polivalentna scena Amadeo, nakon kraće ljetne stanke, započinje s drugim dijelom programa, u kojemu ima više kazališnih predstava nego u prvom dijelu (od 15. srpnja do 1. kolovoza), kazao je na konferenciji za novinare Nenad Jandrić, voditelj scene Amadeo.

Program započinje 16. kolovoza predstavom "Munchhausen" u kojoj glumi Vili Matula. Uz tu predstavu, koja je već devet sezona na sceni Amadeo, 19. i 20. kolovoza održat će se praizvedba predstave "Stanje nacije", kazao je Jandrić napomenuvši da se radi se o tekstu vezanom za svakodnevicu koju živimo.

U kolovozu su najavljene predstave: "Jackie", "Sympathy for the Devil", "U posjeti kod gospodina Greena" i "Stilske vježbe". Jandrić najavljuje i ekskluzivnu predstavu samo za scenu Amadeo pod nazivom "Medvjed, šala za jednog glumca i jazz kvartet" u kojoj nastupa Zijah A. Sokolović i ljubljanski jazz kvartet Lolita. (HINA)

12.08.2008. 15:05:52
Novi komentar
nužno
nužno