« Život
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SUPER ZABAVA

Ideja za božićni tulum s veselom razmjenom poklona

Promijenite rutinu i isprobajte nešto novo ove godine - organizirajte White Elephant Party

Pokloni
Pokloni (Deviantart)
Više o

druženje

,

Božićna zabava

,

božićni pokloni

,

darovi

,

party

,

White Elephant Party

Prijatelji vam stižu u kuću, kratko izmjenjujete poklone, odlažete ih negdje u kut i počinjete pričati o uobičajenim temama, a takav božićni posjet ne razlikuje se mnogo od bilo kojeg prethodnog, osim što možda na stolu ima više hrane.

Promijenite rutinu i isprobajte nešto novo ove godine - pozovite ekipu i zaigrajte White Elephant Party za kojim luduju Amerikanci.

Svaki sudionik na tulum mora donijeti jedan poklon u vrijednosti 50-100 kuna ili više (ovisno o dogovoru) i lijepo ga zapakirati. Svi pokloni se skupljaju na jednom mjestu u sobi, a igra počinje kad svi sudionici stignu.

Svaki igrač iz šešira izvlači jedan broj kako bi se dobio redoslijed otvaranja poklona. Osoba s brojem jedan odabire poklon iz hrpe, odmata ga i pokazuje ostalima.

Svi sljedeći sudionici imaju dvije mogućnosti - uzeti novi, još zapakirani poklon ili ukrasti suigraču već otvoren poklon. Pri tome jedan poklon može biti ukraden najviše tri puta nakon čega do kraja igre ostaje kod osobe koja ga je posljednja „ukrala".

Sudionik kojem je poklon ukraden, također ima izbor između otvaranja novog poklona i otimanja dara koji je u rukama suigrača. Na taj način nastaje vesela razmjena, a svi kući odlaze s po jednim poklonom.

Igra je dobila naziv White Elephant jer su pokloni izvorno bili zamotani u bijeli papir. Sami pokloni mogu biti uobičajeni ili pak smiješni. Razmjena je zabavnija što su darovi originalniji i poželjniji što pak ne ovisi izravno o njihovoj vrijednosti. Poklon može biti knjiga, boca domaće rakije, kutija kondoma, šalica s golim muškarcem ili jednostavno paket finih čokoladica i bombona.

Dobru zabavu!

24.12.2011. 07:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Anubhuti
    24.12.2011. 12:46
    super članak ali malo prekasno objavljen
Novi komentar
nužno
nužno