« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Rektorov uspjeh

Aleksa Bjeliš u predsjedništvu Magna Charta Observatory

Rektor Sveučilišta u Zagrebu imenovan je potpredsjednikom Magna Charta Observatory

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

Sveučilište u Zagrebu

,

Aleksa Bjeliš

U sklopu obilježavanja 21. obljetnice potpisivanja Magna Charta Universitatum, osnovnog dokumenta o uspostavi i čuvanju temeljnih sveučilišnih vrijednosti i prava u suvremenom svijetu, u Bolonji je izabrano novo čelništvo Magna Charta Observatory, priopćeno je danas sa Sveučilišta u Zagrebu.

Za novog predsjednika izabran je profesor Uestuen Ergueder sa sveučilišta Sabanci iz Istanbula, dok je za potpredsjednika izabran rektor Sveučilišta u Zagrebu profesor Aleksa Bjeliš, koji je u protekle dvije godine obnašao dužnost člana Savjeta Magna Charta Observatory.

Magna Charta Observatory je organizacija odgovorna za nadzor provođenja ciljeva dokumenta Magna Charta Universitatum, kojeg je do sada potpisalo preko 600 rektora svjetskih sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu jedno je od 388 visokoškolskih institucija čiji su rektori Magnu Chartu potpisali u trenutku njezinog donošenja u rujnu 1988. godine.

Uz obljetnicu potpisivanja dokumenta Magna Charta Universitatum, u Bolonji se 17. i 18. rujna održava i konferencija na kojoj uz čelnike brojnih europskih sveučilišta sudjeluju i brojni predstavnici državnih tijela europskih zemalja.

Izvor: Hina

18.09.2009. 11:22:46
Novi komentar
nužno
nužno