« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Albumi tjedna

Fotografija vijesti
Više o

Edo Maajka

,

Arsen Dedić

,

morrisey

Edo Maajka - ‘Balkansko a naše’
(Menart) Ocjena: 3,5/5

Četvrti album pokazuje da ima neiscrpan repertoar ideja, a teme i dalje ostaju iste: manekenke, foleri, reperi, političari, jet-seteri, Bosna, Hrvatska, Srbija... Edo i dalje to radi s onim svojim pozitivnim šarmom. Samo što se čini da tog šarma ipak ima mrvicu manje.

Don’t Mess With Texas - ‘Los Dias de Junio’
(Moonlee Records/Trolik) Ocjena: 3,5/5

Drugi album ove zagrebačke četvorke, sniman uživo u prostoru kina SC, koji se zvučno i stilski nastavlja na istoimeni debi iz 2004. godine. Njihov post-rock neće vam pomoći da zavolite sebe ili svijet, ali s obzirom da su u potpunom undergroundu, treba ih istaknuti.

Arsen - ‘Rebus’
(Croatia Records) Ocjena: 4,5/5

Ne naziva Arsen bez razloga sebe ‘obrtnikom’ - potrebno je uložiti puno truda kako bi se urođeni talent za pjesmu razvio u vještinu kojom vladate. Na ovim prostorima u posljednjih 40-ak godina nitko tom vještinom ne vlada poput Arsena Dedića.

Matija Dedić - ‘Life of Flowers’
(Dallas Records) Ocjena: 3/5

‘Life of Flowers’ se ukazuje kao još jedan umjetnički kompromis našeg najtalentiranijeg i najpotkovanijeg jazz-pijanista. No, iako je osmi Dedićev album stilski i koncepcijski posve neujednačen, ne treba sumnjati kako će komercijalni odjek biti veoma solidan.

Einstürzende Neubauten - ‘Alles Wieder Offen’
(Potomak) Ocjena: 3/5

Iako svakim novim albumom potaknu zanimanje javnosti, pitanje je u kojem smjeru Einstürzende Neubauten idu. Album je više kao kazališni predložak nego kao album - respektabilan kakav jest ali bez prevelike želje za iskoračenjem iz zvukovne monotonije.

Cat Power - ‘Jukebox’
(Matador Records) Ocjena: 4/5

Zgodna i problematična heroina, uvijek okružena melankolijom i plahošću, još je jednom zagrabila u poznate pjesme obradivši ih na svoj jedinstveni, nadahnuto-emotivni način. Svaka obrađena pjesma ima jak razlog zašto je pronašla svoje mjesto na albumu.

Muse - ‘H.A.A.R.P.’
(Atlantic/Dancing Bear) Ocjena: 4,5/5

Muse su postali jedan od najvećih bendova današnjice, pa nije ni čudno da su oni među prvima pozvani da otvore novi Wembley, što i donosi ovo CD/DVD izdanje. ‘H.A.A.R.P.’ je dokaz veličine benda koji koncertno izvrsno prenosi apokalipsu s albuma.

Morrissey - ‘Who Put the M in Manchester’
(Attack Films/Aquarius Records) Ocjena: 5/5

22.5.2004. zvijezda bivših The Smiths proslavio je rođendan na pozornici rodnog Manchestera. Raspoloženi Moz i nadahnute kombinacije starih i novih pjesama pred sugrađanima, zacementirale su njegov trijumfalni povratak na globalnu glazbenu scenu. 

Đana Šegon&Superneon - ‘Luna’
(Menart) Ocjena: 4/5

Album koji je malo tko mogao i želio dočekati na nož, a radi se o prvijencu vokala nekadašnje porečke Kulture. ‘Luna’ nipošto nije album koji se posluša ili konzumira sezonski, već zbog svoje raznolikosti preslušava iznova sa spoznajom novog smisla i prirode.

Hot Chip - ‘Made in the Dark’
(K7/Dallas Records) Ocjena: 3/5

Hot Chip je s vremenom izrastao u jedan od najvažnijih elektronskih bendova mlađe generacije. Novi album okarakteriziran je kao mali zaokret u karijeri - žanrovski vrlo šarolik, a opet podosta fokusiran, pokazuje da se u ovih pet glava nalazi mnoštvo kreacija.

09.04.2008. 01:15:21
Novi komentar
nužno
nužno