« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
AL-ŠAMIKU

Al Kaidin časopis za žene: Mučeništvo i ljepota glavne teme

Kao i drugi ženski časopisi poput Elle ili Cosmopolitana, i Al-Šamika savjetuje kako se udati za idealnog muškarca, u ovom slučaju mudžahedina, i obiluje savjetima o ljepoti

Veličanstvena žena - novi časopis u izdanju Al Kaide
Veličanstvena žena - novi časopis u izdanju Al Kaide (Getty Images)
Više o

teroristi

,

Al-Kaida

,

Al Šamiku časopis

Teroristička mreža Al Kaida objavila je svoj časopis za žene, Al-Šamiku, u kojem savjetuje žene o tome kako se udati za mučenika i njegovati lice ispod nikaba, piše u ponedjeljak britanski list The Independent, prenosi Hina.

Al-Šamika, ili u slobodnijem prijevodu "Veličanstvena žena", na naslovnici prikazuje ženu u nikabu, muslimanskoj odjeći koje pokriva cijelo tijelo osim očiju, kako pozira s poluautomatskom puškom.

Kao i drugi ženski časopisi poput Elle ili Cosmopolitana, i Al-Šamika savjetuje kako se udati za idealnog muškarca, u ovom slučaju mudžahedina, i obiluje savjetima o ljepoti, poput onoga o tome kako se zaštiti od sunca... noseći nikab.

Iako žene prvo sestrinski savjetuje da ne izlaze na ulicu osim u slučaju prijeke potrebe i upozorava da se tada uvijek nosi nikab kao nužna zaštita od sunca, list istodobno slavi udovice čiji su muževi počinili samoubilačke napade. "Mučeništvo donosi sigurnost i sreću", navodi list i prenosi razgovore sa ženama koji podržavaju svoje muževe u namjeri da ubiju sebe i pobiju druge.

Za ono čitateljstvo koje ipak nije spremno na tako drastičan korak nagovaranja supruga na samoubilački napad, Al-Šamika, primjerice, savjetuje o maskama za lice od meda i objašnjava da se koža ne smije grubo brisati ručnikom.

Časopis distribuira Al Kaidin medijski ogranak koji objavljuje i časopis Inspire, list koji potiče mlade muslimane koji žive na Zapadu na terorističke napade, a "proslavio" se u svom prvom broju člankom o tome "kako napraviti bombu u majčinoj kuhinji".

14.03.2011. 16:40:00
Novi komentar
nužno
nužno