« Zagreb
objavljeno prije 13 godina
ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Aktualni sat- plaće i naknade u Holdingu

Predsjednik Uprave Zg Holdinga Ivo Čović ima plaću 33.000 kuna bruto.

Čović, Ljuština i Šprem iz Zagrebačkog Holdinga
Čović, Ljuština i Šprem iz Zagrebačkog Holdinga (arhiva)
Više o

Ivo Čović

,

Zagrebačka skupština

,

bandić

,

Josip Hren

,

plaće u Holdingu

Današnji aktualni sat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pokrenuo je razna pitanja vezana uz plaće i naknade rukovodećih osoba unuatr Holdinga. 

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao jeda je njegova plaća najviša u Holdingu i iznosi 33.000 kuna bruto.

Čović je, na pitanje HDZ-ove zastupnice Margarete Mađerić koliko je zaposlenih ljudi na rukovodećim mjestima u direkciji Holdinga te kolika je najveća plaća, odgovorio da članovi uprave imaju plaće od 30.000 kuna bruto, a da će detaljnije izvijestiti pismeno.

Nezavisni zastupnik Josip Hren ustvrdio je da su po visini naknada od sto sedamdeset, sto osamdeset tiskuća kuna i više neki "top zastupnici" i pitao kolike su naknade za njihovo članstvo u upravljačkim tijelima u Holdingovim podružnicama. Čović je odvratio da 11 zastupnika u Skupštini Holdinga za to ne primaju naknadu, dok je naknada za članstvo u nadzornom odboru oko 3.000 kuna.

HDZ-ova zastupnica Božica Šolić pitala je što je s podružnicom Zagrebački velesajam gdje sindikati upozoravaju na neke nepravilnosti. Članica Uprave Holdinga Alenka Košiša Čičin-Šain odgovorila joj je da ni oni nisu zadovoljni poslovanjem Velesajma i žele to popraviti kroz bolju naplatu izložbenog prostora, povećanje broja izložbi, obnovu infrastrukture. "Želimo riješiti nemoguće i čudnovate stvari", dodala je.

Na pitanje Siniše Markulina (HSS) zašto je iz gradskog proračuna odlučio platiti 721.351 kunu dugovanja bivšem igraču "Cibone" Bariši Krasiću i 210.254 kune za Mateja Mamića, Bandić je poručio kako institucije trebaju što hitnije utvrditi kako je nastao dug u "Ciboni" od 10 milijuna eura.

"Da sam ja taj dug napravio, već bi me odavno strpali u Remetinec. Iz ove perspetkive čini se da je stečaj najbolje rješenje, međutim, ja to neću dopustiti", rekao je Bandić podsjećajući da je Grad prije nekoliko mjeseci preuzeo kredit od 23,5 milijuna kuna kojeg je "Cibona" imala u Zagrebačkoj banci i da je prije nekoliko dana odlučeno i o preuzimanju duga dvojici igrača.

Ivana Mlinar Horvat (SDP) upozorila je kako sms naplata karata ZET-u stvara gubitke jer to putnici zloupotrebljavaju, a Čović joj je odgovorio da je prvotni cilj bio omogućiti građanima različite oblike plaćanja i ne treba od sms olako odustati. "Činjenica je da tu ima zlouporaba, ali ne treba sms odmah ukinuti nego tražiti rješenje", dodao je.

14.06.2011. 13:16:00
Novi komentar
nužno
nužno