« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Ako je protiv Polančeca pokrenuta istraga, iznenađena sam

Predsjednica Vlade kaže da ona nema nikakvu potvrdu da je istraga pokrenuta i da će se tek vidjeti kakvo je stvarno stanje stvari

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

USKOK

,

Jadranka Kosor

,

Mladen Bajić

,

istraga

,

Damir Polačnec

Premijerka Jadranka Kosor večeras je izjavila da je iznenađena pokretanjem istrage protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, ali i istaknula da još nema nikakvu službenu potvrdu da je istraga uistinu i pokrenuta.

Kosor je novinarima, nakon susreta s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, kazala da je, ako je informacija o pokretanju istrage protiv Polančeca točna, time iznenađena.

"Jesam, ako je to točno, jer ja nemam nikakvu potvrdu", odgovorila je na novinarsko pitanje je li ju iznenadila vijest o istrazi, napominjući da je od jutra u Banskim dvorima, te da zbog posla ne raspolaže službenim informacijama o istrazi protiv Polančeca.

"Molim vas da to uzmete u obzir. Ja kao predsjednica Vlade nemam nikakvu potvrdu o pokretanju neke istrage o gospodinu Polančecu", kazala je Kosor.

Upitana hoće li Polančeca izbaciti iz HDZ-a, odgovorila je: "Vidjet ćemo kakvo je stvarno stanje stvari. Dozvolite da dobijem pravi uvid što se zapravo događa, događa li se, i ako se događa, što se događa".

Novinare je zanimalo i što je u Vladi danas gotovo sat vremena radio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, na što je Kosor odgovorila da je s njim razgovarala o Vladinoj inicijativi da ga se ponovno imenuje na tu dužnost, budući da mu uskoro istječe mandat.

Upitana znači li to da je Vlada zadovoljna Bajićem, premijerka je odgovorila: "Vlada ga predlaže da taj posao obavlja i u idućem mandatu, što znači da su Vlada, HDZ i koalicijski partneri njime zadovoljni". (hina/metro-portal)

21.01.2010. 21:29:57
Novi komentar
nužno
nužno