« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
LEO NUCCI

Akcija "Korak u život" napunila Lisinski

Putem Facebooka je u sklopu akcije prikupljeno oko 100 tisuća kuna, a ukupno do sada oko 2,8 milijuna kuna.

Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Korak u život

,

Leo Nucci

Svjetski proslavljeni bariton Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija nastupili su u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu velike humanitarne akcije "Korak u život", kojom se prikupljaju sredstva za stipendije djeci iz dječjih domova koja žele studirati.

Talijanski pjevač donirao je svoj nastup u spomen na svog prijatelja, pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja s kojime je u karijeri surađivao na brojnim koncertima i projektima.

Najznačajnije svjetske pozornice Nucci je osvojio ulogama Rigoletta iz istoimene Verdijeve opere, te najslavnijeg pjevača među brijačima, Figara iz "Seviljskog brijača".

U "Lisinskom" je večeras, s orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ivana Repušića te uz sopranisticu Ivanu Lazar i mezzosporanisticu Anu Mihanović, kojoj je to prvi nastup u Hrvatskoj, izveo izbor skladbi iz majstorskih kajdanki Verdija, Mascagnija, Puccinija i Giordana.

Na programu su bile arije, dueti i uvertire iz Verdijevih opera "Nabucco", "Krabuljni ples", "Rigoletto" i "Moć sudbine", Puccinijevih "Le Villi" i "La Boheme", Giordanove "Andrea Chenier", Mascagnijeve "Cavalleria Rusticana", Rossinijeve "Talijanka u Alžiru" te Napolitanske canzone po izboru Lea Nuccija i "Duet cvijeća" Delibesa.

Humanitarna akcija "Korak u život" započela je 2008. na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol s ciljem stipendiranja mladih koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji i dosad je na taj način osigurana 61 stipendija.

Uz koncert, akciju ove godine prati i velika Facebook kampanja, a osim na toj društvenoj mreži i kupnjom ulaznica za koncert, sredstva za kampanju prikupljaju se i izravnim donacijama sponzora te pozivima na humanitarni broj telefona 060 9009.

Putem Facebooka prikupljeno je oko 100 tisuća kuna, a ukupno do sada oko 2,8 milijuna kuna.(hina/metro-portal)

14.12.2010. 23:23:03
Novi komentar
nužno
nužno