« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Želimo biti informirani

Akcija "Imamo pravo znati" ponovno kreće iz Varaždina

Transparency International Hrvatska (TIH) treći put zaredom pokreće akciju "Imamo pravo znati", kojom želi promicati Zakon o pravu na pristup informacijama

(Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Imamo pravo znati

,

Zorislav Antun Petrović

"Varaždin i ova regija prednjače pred ostatkom Hrvatske kad je u pitanju informiranost građana, a i tijela javne uprave sklonija su suradnji i objavljivanju podataka na koji se način troši novac poreznih obveznika", ustvrdio je predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović.

Kao i proteklih godina, akcija se sastoji od dijeljenja promidžbenog materijala i informiranja građana o tom zakonu te o njihovim pravima.

Nakon Varaždina akcija će se u srijedu održati u Bjelovaru, a idućeg su tjedna na rasporedu Osijek i Koprivnica. Organizatori akcije namjeravaju obići središta desetak županija.

Po posljednjim anketama TIH-a, oko 43 posto građana zna za Zakon o pravu na pristup informacijama.

Predsjednik TIH-a rekao je u vezi sa skorašnjim predsjedničkim izborima kako od svih kandidata očekuje da objave koliko novca namjeravaju potrošiti u predizbornoj utrci i na koji način.

Dodao je da će TIH pratiti trošenje tog novca, to jest podatke koji će mu biti dostupni, poput oglašavanja u medijima i sl.

Izvor: Hina

07.09.2009. 13:20:16
Novi komentar
nužno
nužno