« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
RADIONICE

AKC Attack - radionice u travnju

Radionicom Dj-innga započinjemo ovogodišnji ciklus Attackove tvornice, edukativnog programa kreativnog sektora i produkcije

Attackove radionice
Attackove radionice (Arhiva)
Više o

radionice

,

travanj

,

AKC Attack

Autonomni kulturni centar Attack za početak travnja organizira dvije radionice - cirkuskih vještina za djecu i DJ-inga. Radionica cirkuskih vještina za djecu održati će se 02.04. od 11.00 sati u prostoru Pogona- zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Trnjanski nasip bb.

Radionicom Dj-innga započinjemo ovogodišnji ciklus Attackove tvornice, edukativnog programa kreativnog sektora i produkcije. Radionica Dj-inga održati će se od 11- 15. Travnja u klubu Attack, Pierottijeva 11, Zagreb.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz obaveznu prijavu!

*************************************************

RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU

SUBOTA 02.04.2022. od 11.00 sati
POGON - ZAGREBAČKI CENTAR ZA NEZAVISNU KULTURU I MLADE TRNJANSKI NASIP B.B.

PRIJAVE do 31.03. u 12.00

Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra.

Prijave za radionicu zaprimaju se ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3iSuRO5, zaključno s 31.3. 2022. u 12.00 sati.

Radionica uključuje upoznavanje s različitim cirkuskim rekvizitima kao što su loptice, kolutovi, čunjevi za žongliranje, te tanjuri za balansiranje.
Radionica započinje zagrijavanjem i s nekoliko igara, nakon čega će djeca učiti tehniku bacanja i hvatanja loptica i drugih objekata za žongliranje uz vježbe s rekvizitima za balansiranje. Osim samostalno djeca će raditi vježbe žongliranja i u paru.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 -14 godina.
Žongliranje je korisno za djecu jer razvija sposobnost koncentracije i povoljno utječe na koordinaciju.

Voditeljica radionice je Nikolina Majdak

Kao izvođačica sudjeluje u mnogim kazališnim produkcijama, osobito u izrazu gajeći tehniku kazališnog klauna te fizičkog teatra (predstave "Slavuj", "Poppins silazi", "Antiedip", "Cefas", "Dvije i pol sestre", "Kaleidoskop", "Noć živih klaunova").
U suradnji s Kazalištem Mala scena i Triko Cirkus Teatrom ostvarila uloge u igranim i nagrađivanim predstavama za djecu: "Iglica", "Mala vještica", "Crna Petra".
Sudjeluje u brojnim uličnim predstavama i ima svoj solo ulični cirkuski komični show "Niske pobude i visoke pete".

S predstavama je sudjelovala na mnogim festivalima u svijetu: na festivalu "Bijele noći" u Permu, Rusija; Siguientescena u Queretaru, Mexico; na festivalu Ministarstva kulture Croatie, La Voici, u Gargenvilleu, Francuska; na Muscailt festivalu u Galwayu, Irska, te u sklopu Europske noći muzeja u Bruxellesu, Belgija; na Kids Euro Festivalu u Washington D.C.-ju, SAD (između ostalog u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru); na nekoliko festivala u Turskoj, Makedoniji, Kosovu i Srbiji, kao i na turneji u gradovima Changsha, Jinan i Xi'an, te Beijing u NR Kini.
Samostalno i kroz suradnju s umjetničkim organizacijama i udrugama djeluje na području nezavisne kulture, najvećim dijelom na području cirkusko-kazališne scene. Vodi razne radionice pokreta, te cirkuskih vještina za djecu i odrasle.
Od 2015. godine asistira na Akademiji dramske umjetnosti, kod profesora Mladena Vasaryja, na Katedri za scenski pokret.

Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

FB: https://bit.ly/3qK9By7

Instagram: https://www.instagram.com/p/CbhyQF8sY8M

*****************************************************

ATTACKOVA TVORNICA - RADIONICA DJ-inga
11. - 15.04.2022
KLUB ATTACK
PRIJAVE DO 02.04.2022

Prijave se zaprimaju zaključno s 02.04.2022. ispunjavanjem upitnika na linku: https://bit.ly/3wy5cSL
DJ radionica zamišljena je kao svojevrsni servis koji omogućava neafirmiranim glazbenicima/cama, producentima/icama edukaciju i prezentaciju svog rada bez naplaćivanja naknade.

Radionica je podijeljena na nekoliko segmenata: tehnička i kreativna edukacija. Upravo opisane aktivnosti time predstavljaju zanimljiv spoj samoorganizacije i promocije gdje se „uradi sam" aspekt stvaralaštva podigao na jednu veću razinu u kojoj se koriste resursi udruge (glazbena oprema) kako bi se ostvario kvalitetni edukativni program. Ciljevi radionice su promovirati glazbeno stvaralaštvo u području alternativne/nekomercijalne elektronske glazbe, veća zainteresiranost mladih za alternativnu elektronsku glazbu i aktivno djelovanje u urbanoj glazbenoj sceni povećanjem broja novih mladih korisnika programa Udruge.

Radionicu vodi Ivan Pavin aka Winpa.
Ivan Pavin rođen je u Zagrebu 31.12.1991. Suradnik je u Alternativnom Kulturnom Centru Attack, kao organizator i tonac; organizator je nekolicine glazbenih festivala (Tides of youth, Buka i Otpor, MoDem); osnivač je vlastite diskografske kuće Insectic Records. Prva radna iskustva stječe radom na festivalima poput Outlook, Dimensions, Terraneo, MoDem, Sonus i mnogih drugih.

Njegov interes za psytrance kulturu i glazbu došao je preko mnogih underground partija i festivala na kojima je doživio i vidio njen pravi potencijal.

29.03.2022. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno