« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OSMINA FINALA KUPA

Ajax i AZ Alkmaar "nagrađeni" igrom pred praznim tribinama

Zbog incidenata na utakmici 21. prosinca nizozemski je savez kaznio Ajax novčanom kaznom u visini od 10.000 eura i jednom utakmicom pred praznim stadionom

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Nizozemska

,

Ajax

,

AZ Alkmaar

Nakon što je utakimica osmine finala nizozemskog kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara prekinuta zbog toga što je jedan navijač uletio u teren i napao vratara Alkmaara, nizozemski je savez odlučio da će se susret ponoviti 19. siječnja sljedeće godine, i to pred praznim stadionom, javlja Hina.

"Savez ne želi riskirati s ovom utakmicom i želi jamčiti siguran nastavak natjecanja", stoji u priopćenju KNVB-a, koji podsjeća da je utakmica, igrana 21. prosinca, prekinuta nakon 37 minuta igre.

Pred kraj prvog poluvremena kada je rezultata bio 1-0 u korist Ajaxa, vrataru AZ-a Estebanu zaprijetio je jedan navijač koji je uletio na teren i koji ga je pokušao udariti ali se kostarikanski vratar obranio udarivši napadača dva puta nogom. Navijač je nakon toga uhićen.

Trener AZ-a Gertjan Verbeek je, ocijenivši kako mu se ne može jamčiti više sigurnost njegovih igrača, njima naredio da odu u svlačionicu.

KNVB je osim toga kaznio Ajax novčanom kaznom u visini od 10.000 eura i jednom utakmicom pred praznim stadionom uvjetno. Spornom navijaču je zabranjeno daljnje posjećivanje Ajaxovog stadiona

Vratar AZ-a je na utakmici 21. prosinca dobio crveni karton jer je navijača udario nogom, ali mu je KNVB poništio taj karton.

28.12.2011. 16:12:00
Novi komentar
nužno
nužno