« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DODJELA PRIZNANJA

Afrikanci odlučili: Yaya Toure najbolji igrač Crnog kontinenta

"Ova nagrada nije važna samo za mene. To je za moju domovinu i moj klub. Ovo je velik korak u mojoj karijeri", rekao je presretni Toure

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Obala Bjelokosti

,

najbolji nogometaš

,

Yaya Toure

Na svečanosti održanoj u četvrtak navečer u glavnom gradu Gane Accri nogometaš Manchester Citya i reprezentativac Obale Bjelokosti, Yaya Toure, proglašen je najboljim nogometašem Crnog kontinenta, javlja Hina.

Toure je u izboru 53-člane udruge Afričkog nogometnog saveza (CAF) pobijedio Malijca Seydoua Keitu i Ganca Andrea 'Dedea' Ayewa.

"Ova nagrada nije važna samo za mene. To je za moju domovinu i moj klub. Ovo je velik korak u mojoj karijeri. Vrlo sam sretan jer biti pobjednik je jako uzbudljivio", rekao je Toure primajući nagradu te je zahvalio svojoj obitelji, posebice bratu Kolou koji s njim igra u Manchester Cityju.

Toure (28) je drugi igrač Obale Bjelokosti koji je dobio ovu nagradu nakon dvostrukog osvajača igrača Chelsea Didiera Drogbe.

On je u Manchseter City došao iz Barcelone za oko 24 milijuna funti (37,64 milijuna dolara) nakon svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Veznjak Keita, koji je osvojio Ligu prvaka i La Ligu sa svojim klubom Barcelonom, bio je drugi u izboru, dok je igrač Marseillea Ayew, čiji je otac Abedi Pele tri puta proglašen najboljim afričkim nogometašem, od 1991. do 1993. završio na trećem mjestu.

23.12.2011. 10:32:35
Novi komentar
nužno
nužno