« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DOKAZ BESMRTNOSTI?

Aeon: Vječna reinkarnacija svemira

Znanstvenici tvrde kako su pronašli dokaze da je svemir postojao prije Velikog praska

Mapa pozadinskog kozmičkog zračenja s krugovima koji označavaju događaje prije Velikog praska
Mapa pozadinskog kozmičkog zračenja s krugovima koji označavaju događaje prije Velikog praska (arXiv.org)
Više o

svemir

,

crna rupa

,

Veliki prasak

,

reinkarnacija

,

aeon

,

kozmičko zračenje

,

vječnost

Koncentrični krugovi otkriveni u pozadinskom kozmičkom zračenju - inače posljedice Velikog praska - pružaju dokaze o događajima koji su se zbili prije nego što je svemir nastao. Kontroverzno otkriće ukazuje da svemir nije nastao prije 13,7 milijardi godina, kako je generalno prihvaćeno, nego se radi o krugu tzv. aeona.

Većina znanstvenika smatra kako je svemir stvoren Velikim praskom. Zvijezde i galaksije počele su se formirati oko 300 milijuna godina nakon praska. Naše Sunce rođeno je prije oko 5 milijardi godina, dok se život na Zemlji prvi put pojavio prije 3,7 milijardi godina.

Pozadinsko kozmičko zračenje datira 300,000 godina poslije Velikog praska, te se do sada ohladilo na oko -270 stupnjeva Celzijusa. No, profesori Roger Penrose sa Sveučilišta Oxford, te Vahe Gurzadyan sa Sveučilišta Yerevan u Armeniji, smatraju kako dokazi koje je prikupila NASA-ina sonda WMA u kozmičkom zračenju pokazuju znakove koji su stariji od Velikog praska.

>> Što je postojalo prije Velikog praska?

Navode kako su otkrili 12 primjera koncentričnih krugova, od kojih su neki imali pet prstenova, što znači da je isti objekt imao pet velikih događaja u povijesti. Prstenovi se pojavljuju oko jata galaksija kod kojih je varijacija pozadinskog zračenja neobično niska.

Istraživanje je u suprotnosti sa široko prihvaćenom "inflacijskom" teorijom porijekla svemira, koja kaže kako je sve počelo Velikim praskom, a svemir će se širiti sve dok u nekoj točki budućnosti ne prestane postojati.

No, istraživači vjeruju kako su krugovi znak valova nasilne gravitacijske radijacije koju je generirala kolizija supermasivnih crnih rupa u prijašnjim aeonima, prije zadnjeg praska. Tvrde kako to znači da svemir ciklira kroz aeone kojima dominiraju veliki praskovi i kolizije supermasivnih crnih rupa.

Profesor Penrose objašnjava kako njegova nova teorija "konformnog cikličnog svemira" znači da će crne rupe u konačnici konzumirati svu materiju u svemiru. Prema teoriji, kada se to dogodi, sve što će u svemiru ostati bit će energija, koja će zatim pokrenuti novi Veliki prasak, i novi aeon.

29.11.2010. 21:32:45
Novi komentar
nužno
nužno