« Clubbing
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci

Adrian Sherwood na Radio 101 stageu

Još jedno jako ime T-Mobile INmusic festivala

Fotografija vijesti
Više o

T-mobile INmusic festival

,

Adrian Maxwell Sherwood

Titulu prvaka britanske dub-reggae scene Adrian Maxwell Sherwood zasluženo nosi već puna tri desetljeća. Svestrani londonski producent i remixer, rođen 1958., uspješno je debitirao s nepunih dvadeset godina i do kraja 70-ih postavio jedan od najvažnijih linkova između engleskog punka i reggaea, surađujući s Markom Stewartom i ženskim punk bandom The Slits u  projektu New Age Steppers.

U 80-ima je pokrenuo iznimno utjecajni indie-dub label On-U Sound za koji su snimali velikani jamajkanskog reggaea Lee Scratch Perry, Prince Far-I i Bim Sherman, nezaobilazni Sherwoodovi kućni bandovi Dub Syndicate i African Head Charge, te Gary Clail, Revolutionary Dub Warriors i japanski Audio Active.

Na brojnim turnejama s Dub Syndicate i African Head Charge Sherwood se dokazao kao velemejstor live-dubbinga koji u svakom koncertnom prostoru ostavlja prepoznatljivi trag On-U Sounda. U studijskim radovima ubrzo se proširio s dub-reggae teritorija na eksperimentalnu elektroniku i industrial-funk pa je postao vrlo traženi producent s klijentima poput Tackhead, Primal Scream i Asian Dub Foundation, te remixer za Depeche Mode, The Fall, Nine Inch Nails, Air i Simply Red.

S gitaristom Skipom McDonaldom osmislio je inovativni dub-blues projekt Little Axe, a početak solo karijere najavio je nastupajući kao tour-DJ  ispred Asian Dub Foundation, Blur i Radiohead. Na samostalnim albumima „Never Trust a Hippie" (Real World, 2003.) i „Becoming a Cliche" (Real World, 2006) ponovno je preoblikovao svoj zvuk i ušao u svijet futurističkog dancehall-duba. Prošle godine obnovio je suradnju s legendarnim Lee Scratch Perryjem producirajući njegov album „The Mighty Upsetter" i prateći ga na svjetskoj turneji.

Novi solo album Adrian Sherwood objavit će početkom 2010. godine, nakon još jednog novog izdanja s Perryjem naslovljenog „Dub Upsetter" i povratničkog albuma grupe African Head Charge „Vision Of Psychedelic Africa".  Na T-Mobile INmusic festivalu Adrian Sherwood nastupit će kao headliner Radio 101 stagea. U njegovoj pratnji bit će dvojica prvoklasnih londonskih dub-reggae pjevača i MC-ja: Ghetto Priest (ex Asian Dub Foundation) i Brother Culture.

Linkovi:

www.myspace.com/adrianmaxwellsherwood

www.myspace.com/ghettopriestholyvoodou

www.myspace.com/brotherculture     

Festivalske ulaznice moguće je kupiti u svim T-Centrima u Hrvatskoj po cijeni od 350 do 550 kuna, ovisno o datumu kupnje, a T-Mobile je za svoje korisnike pripremio posebne pogodnosti. Tako  rezervacijom ulaznice putem SMS poruke, svi T-Mobile korisnici mogu ostvariti popust od 50 kuna pri kupnji jedne ulaznice u T-Centrima (prazna poruka se šalje na broj 2255).

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

350 kn   09.02. - 01.03.2009.

400 kn   01.03. - 01.05.2009.

450 kn   01.05. - 15.06.2009.

500 kn   15.06. - 24.06.2009.

*na dan festivala ulaznica je skuplja za 50 kn

Cijena dnevne ulaznice (za jedan dan):

450 kn   15.06. - 25.06.2009.

*na dan festivala cijena ulaznice je ista

Popusti:

T-Mobile korisnici rezervacijom ulaznice putem SMS poruke ostvaruju popust od 50 kuna (prazna poruka se šalje na broj 2255)

Sve informacije dostupne su na web stranicama festivala:

www.t-mobileinmusicfestival.com

20.04.2009. 12:37:54
Novi komentar
nužno
nužno