« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
SVI NA JARUN

Adria Air Race na Jarunu

Program traje od 10 ujutro, a glavne atrakcije kreću u 13.40 i 14.20, kad se odvija utrka akrobatskih aviona

Zračne vratolomije nad Jarunom
Zračne vratolomije nad Jarunom (AAR)
Više o

2012

,

Adria Air Race

,

AAR

,

ulazice

Zagreb je danas domaćin Adria Air Race 2012 na Jarunu

Osim spektakla na nebu, posjetitelje ove subote na Jarunu očekuje i vrlo zanimljiv program na zemlji i to već od 10 sati. Naime, osmišljen je bogat program za sve uzraste pa, osim toga što će svi moći uživati u skokovima padobranaca, letu helikoptera i niskom prelijetanju vojnog zrakoplova i putničkog aviona, najmlađi će posjetitelji moći sjesti u prave zrakoplove izložene na zemlji. Nešto stariji imat će svakih sat vremena prilike osvojiti panoramske ili akrobatske letove.

Letački program započinje u 12 sati napuhavanjem i postavljanjem balona u polje za utrku. Potom slijede akrobatski letovi u kojima ćemo gledati pokazni let G2, prelijetanje MUP-ovog helikoptera iz kojeg će iskočiti padobranci, skok padobranom Darka Tupeka te različite vratolomije motornih zmajeva, paraglajdera, žirokoptera, ultralakih aviona, pa sve do niskog preleta putničkog zrakoplova! Riječ je o mlaznom putničkom zrakoplovu tvrtke Trade Air, koji će nakon što odbaci hrvatske navijače u Poznan navratiti i do Jaruna.

U 13.40 sati kreće prvi dio utrke u kojem šest vrhunskih pilota (Branimir Ambreković - Hrvatska, Tim Tibo - Njemačka, Andrew Bickmore - Velika Britanija, Jago Stemberger i Tomo Poljanec - Slovenija te Martin Vecko - Češka) izvodi zadane akrobacije u što kraćem vremenu. Po završetku prvog dijela utrke slijedi iskakanje tri padobranca u birdman odijelima s visine od tisuću metara i pokazni let putničkog aviona.

U 14.20 sati kreće drugi dio utrke u kojem piloti izvode svoje najbolje akrobacije po svojem izboru, tzv. freestyle. Po završetku utrke slijedi pokazni let zrakoplova MIG-21, a nakon toga helikopteri dovoze natjecatelje. U 15.20 sati će biti svečano proglašenje pobjednika, čime završava službeni dio programa Adria Air Racea. Slijede druženje s pilotima i zabavni dio programa.

09.06.2012. 11:49:48
Novi komentar
nužno
nužno