« Život
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
HE HE

9 svakodnevnih pogrešaka koje radimo

Neke od dnevnih rutina toliko često i repetitivno obavljamo da se nikada nismo stigli zapitali niti radimo li ih pravilno

Jeste li sigurni da ispravno perete zube?
Jeste li sigurni da ispravno perete zube? (Shutterstock)
Više o

pogreške

,

rutinski poslovi

Rutinski dnevni poslovi zapravo nam pojedu najveći dio dana, a kako ih često ponavljamo, vjerojatno se zaboravimo upitati - radimo li mi to kako treba?

Bright Side sugerira kako ovim radnjama moramo posvetiti više pažnje kako bismo unijeli pozitivne promjene u vlastite živote:

Brišete ruke papirnatim rupčićima - spasite svijet, ova praksa je izrazito ekološki štetna.

Dodajete ulje vodi u kojoj kuhate špagete - tajna nije u ulju koje dodajemo kako se špageti ne bi zalijepili za lonac, nego u točnoj količini vode. Naime, treba vam jedna litra vode za 100 grama suhe tjestenine, odnosno litra i pol za 100 grama svježe tjestenine.

Koristite previše sapuna tijekom tuširanja - naša koža postaje suša kako starimo. Kako je ne bismo dovoljno isušivali, koristite što manje gela za tuširanje.

Odgovarate šefu na WhatsAppu - važno je postaviti granice između posla i privatnog života. Štoviše, psiholozi tvrde kako nikada ne bismo trebali tipkati o poslovnim problemima i odnosima na platformama za komunikaciju koje se najčešće smatraju 'privatnim prostorima komunikacije'.

Ostavljate vrećicu čipsa otvorenom - sigurno će se prosuti, Murphyjev zakon radi bez greške - naučite pravilno spremati hranu.

Pogrešno dišete - ne dišite iz prsa, nego iz dijafragme. Pravilo udisanje kisika ima višestruke pozitivne efekte na cijeli vaš živčani sustav, snižava vam tlak, reducira bol i snižava razinu stresa.

Pogrešno perete zube - najčešće pogreške jesu sigurno krivo četkanje zubi i zaboravljanje na konac za zube. Stomatolozi upozoravaju kako je za dentalnu higijenu bitno da zube perete dvije do tri minute dnevno, te da to činite vertikalnim pokretima.

Radite bez planiranih pauza u određeno vrijeme - ako ste fokusirani i izuzetno produktivni, nemojte uzeti pauzu u predviđeno vrojeme nego kada osjetite zamor. Tako ćete prolongirati svoju produktivnost, a niste robovali dosad predviđenom vremenz za odmor.

Vježbate bez zagrijavanja - trening bez zagrijavanja može biti bolniji nego što treba biti. Integrirajte vježbe zagrijavanja, ali i kratke pauze, u svoju fitnes rutinu.

27.01.2017. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno